Μαρινόπουλος: Έκλεισε και τα Terra Market. Κατρακύλα και plan B

Τι ετοιμάζει ο Μαρινόπουλος μετά το κλείσιμο των Terra Market;

Στο κλείσιμο δύο καταστημάτων Terra Market, που ανήκαν στον χώρο των cash & carry προχώρησε ο Μαρινόπουλος.

Πρόκειται για τα καταστήματα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης – του πρώτου Terra Market που είχε ανοίξει το 2013 – και των Χανίων, ενώ είχε προηγηθεί το κλείσιμο του καταστήματος των Τρικάλων τον Φεβρουάριο.

Η κίνηση αποδίδεται σε στρατηγική επιλογή και στη στροφή στην κύρια δραστηριότητα του λιανεμπορίου.

Το πρώτο Cash & Carry κατάστημα της «Μαρινόπουλος Α.Ε.», με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης, άνοιξε το 2013 εγκαινιάζοντας την είσοδο της αλυσίδας στις πωλήσεις χονδρικής.

Τα Cash & Carry της «Μαρινόπουλος» φέρουν την επωνυμία «Terra Market». Το πρώτο «Terra Market» είχε έκταση 1.700 τ.μ..

Τι προβλέπει το Plan B

Την ίδια ώρα εκτός από την πρόταση της Σκλαβενίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί ένα άλλο σχέδιο (Plan B) στις τράπεζες για τη διάσωση της Μαρινόπουλος.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο Capital.gr πως το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει το “σπάσιμο” και την “πώληση” του δικτύου της Μαρινόπουλος σε μεγάλους παίκτες της αγοράς αλλά και σε περιφερειακές αλυσίδες, κάποιες εκ των οποίων φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Επίσης προβλέπει “κούρεμα” των οφειλών που έχει η αλυσίδα στους προμηθευτές της αλλά αυτό να μην υπερβαίνει το 30% και να μην γίνει οριζόντια.

Το συγκεκριμένο σχέδιο εστιάζει στη διάσωση των μικρομεσαίων ελληνικών παραγωγικών προμηθευτών της Μαρινόπουλος για να αποτραπεί domino effect. Ως πρώτο βήμα προβλέπεται οι αλυσίδες που θα αναλάβουν κομμάτια του δικτύου να αναλάβουν και τα αναλογούντα χρέη της Μαρινόπουλος, να γίνει άμεση αποπληρωμή του κόστους παραγωγής, (υλικά και εργατικό κόστος) προς τους προμηθευτές και σε βάθος χρόνου να ξεκινήσει η αποπληρωμή των παλαιών οφειλών.

Σε άλλο σημείο του σχεδίου αναφέρεται πως οι Τράπεζες θα πρέπει να μετατρέψουν τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό των προμηθευτών σε μακροπρόθεσμο.

Διαβάστε πώς ο Μαρινόπουλος φυγάδευσε 104 εκ. στο Γιβραλτάρ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.