Χάρης Ηλιάδης: Ποιος ο ισχυρός Έλληνας της Goldman Sachs που «πλάσαρε» τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Ποιος ο ισχυρός Έλληνας της Goldman Sachs, Χάρης Ηλιάδης, που βοήθησε τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο;

Πριν περίπου δύο μήνες στο εστιατόριο «Milos” του Hilton ο Κυριάκος Μητσοτάκης γευμάτιζε με έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό άνθρωπο, αλλά πολύ ισχυρό.

Ο λόγος για τον Χάρη Ηλιάδη, “partner and managing director” της Goldman Sachs για την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα οικονομικά, καθώς υπήρξε αναλυτής «Chase Investment Bank» και ανώτατο στέλεχος της Εθνικής και της Alpha Bank, τον κάνει να αναζητά πολύ συχνά συνομιλητές από τον χώρο αυτό.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης του είχε εκφράσει τις πάγιες θέσεις του για μείωση φόρων, σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, δίκαιη κατανομή βαρών και στοχευμένη μείωση δαπανών, θέσεις τις οποίες τις έχει εκφράσει επανειλημμένα, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Ο κ. Χάρης Ηλιάδης εξάλλου, αφότου άφησε την UBS και εντάχθηκε στο δυναμικό της πιο ισχυρής για πολλούς αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, γνωρίζει άριστα τις διεθνείς ισορροπίες ενώ είναι σε θέση να βοηθήσει με τις επαφές του τον πρόεδρο της ΝΔ και την ίδια και την Ελλάδα.

Όπερ και εγένετο. Στο πρόσφατο ταξίδι του κυρίου Μητσοτάκη στο City του Λονδίνου, ο κ. Ηλιάδης βοήθησε κομβικά ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να συναντηθεί με κορυφαία Funds, και με εκπροσώπους της Goldman Sachs για την οποία δουλεύει ο κ. Ηλιάδης, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως συντονιστής όλων των εργασιών της Goldman Sachs για τις εκδόσεις κρατικού χρέους στην Ευρώπη.

Από ιστορική οικογένεια

Ο Χάρης Ηλιάδης κατάγεται από εύπορη οικογένεια, αλλά επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Και όπως φαίνεται το κατάφερε.

Η θέση του στον αμερκανικό επενδυτικό κολοσσό, είναι πολύ υψηλή και ο ίδιος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθάει την Ελλάδα από την θέση που είναι. Όσοι τον ξέρουν σχολιάζουν πως «δεν θα μπορούσε και αλλιώς» καθώς κατάγεται από μία πολύ ιστορική οικογένεια.

Παππούς του ήταν ο Γεώργιος Δασκαλάκης, νομικός, καθηγητής του Δημοσίου και Συνταγματικού Δικαίου και συγγραφέας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (με βαθμό Υπουργού) στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή καθώς και υπουργός των Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη στις 17 Σεπτεμβρίου του 1981, ενώ ο προπάππους του Δημήτριος Δασκαλάκης, ήταν γενικός οικονομικός επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο παππούς του ως πρόεδρος του ΕΟΤ ανέπτυξε μία πολυσχιδή διεθνή δραστηριότητα και κατόρθωσε ώστε η Ελλάδα να παίξει πρωταρχικό ρόλο σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, ενώ για μία δεκαετία σχεδόν ο Δασκαλάκης ήταν ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος στη επιτροπή του ΟΟΣΑ. Ο ίδιος ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας του, δίνει πολύ συχνά μάχες για την Ελλάδα, από την πολύ υψηλή θέση που κατέχει στον αμερικανικό κολοσσό.

Διαβάστε ποιος έκανε απίστευτη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.