Pokemon GO: Ο πρώτος νεκρός, η Αθήνα και πώς να πιάσετε περισσότερα [video]

Τι είναι το Pokemon GO, ποιος ο πρώτος νεκρός και πώς να πιάσετε περισσότερα Pokemon στην Αθήνα;

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του Pokemon Go είναι γεγονός, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις προεκτάσεις μιας εφαρμογής που τείνει να μετατραπεί σε θρίλερ.

Μόλις λίγες ημέρες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, ένας 18χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων στην πόλη Τσικουιμούλα, στην Γουατεμάλα, όταν εντοπίστηκε από τους δολοφόνους του, μέσω της εφαρμογής.

Πρόκειται για τον Τζέρσον Λόπεζ Ντε Λεόν, ο οποίος είχε βγει στους δρόμους της πόλης για να κυνηγήσει πόκεμον, έχοντας μαζί του έναν 17χρονο ξάδερφό του.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες είδαν ότι οι δύο νέοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή για το Pokemon Go και την χρησιμοποίησαν για να τους εντοπίσουν και στη συνέχεια για να ανοίξουν -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- πυρ εναντίον τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Independent», όταν η αστυνομία έφτασε στη σημείο του φόνου εντόπισε τουλάχιστον 20 κάλυκες από σφαίρες και τώρα αναζητεί ένα φορτηγάκι μέσα στο οποίο φέρονται να επέβαιναν οι δράστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά περπατούσαν κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής με τα κινητά, ψάχνοντας για πόκεμον, όταν ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση. Οι νεαροί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο 18χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν ξέρω γιατί πήγε έξω. Είχε ξαπλώσει όταν ο ξάδερφός του του έστειλε μήνυμα και το ζήτησε να κατεβάσουν το παιχνίδι και να πάνε έξω να παίξουν», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους η μητέρα του άτυχου νέου, Ροζαλίντα.

Ο θάνατος του Τζέρσον φαίνεται ότι είναι ο πρώτος που συνδέεται με το Pokemon Go, ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν ο ρόλος του παιχνιδιού και πώς συνδέεται με τους δολοφόνους.

Tο Pokemon Go έχει γίνει εμμονή σε εκατομμύρια χρήστες και έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά, καβγάδων, χωρισμών και τραυματισμών μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Από την άλλη, αν το δει κανείς ψύχραιμα, μέσα στην ειδησεογραφική αντάρα των ημερών, το ότι υπάρχει και το κυνήγι των Pokemon Go ως παγκόσμιο trend, δεν είναι και ό,τι το χειρότερο.

Πολλοί ήδη έχουν εθιστεί -με τις επακόλουθες κωμικοτραγικές συνέπειες-, ενώ άλλοι εξαπολύουν μύδρους, υπενθυμίζοντας τη ρήση του Αϊνστάιν με τα όρια της βλακείας και του σύμπαντος.

Στην Ελλάδα το κυνήγι των Pokemon έφτασε πριν από λίγες ημέρες και -όπως αναμενόταν- βρήκε ένα ευρύ κοινό πρόθυμο να σπεύσει. Καθόλου τυχαία, βρίσκεται επί μέρες στην κορυφή του ελληνικού app store.

Το Pokemon Go έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, αλλά κάπως έτσι γίνεται πάντα, αρκεί να μην υπάρχουν ακρότητες (που δεν αποκλείεται, όπως είδαμε στο εξωτερικό).

Πλέον και στη χώρα μας ενδέχεται να δείτε κάποιον να κοιτάει το κινητό το τηλέφωνο και να προχωράει (στα τυφλά…) αναζητώντας τα Pokemon, που εμφανίζονται παντού.

Μέσω του Facebook, δόθηκε ραντεβού στο Μοναστηράκι, το βράδυ του Σαββάτου, για το πρώτο επίσημο Pokemon Go Night Tour στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 10.000 άτομα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να λάβουν μέρος.

Πρόκειται για παγκόσμια τρέλα, αν όχι υστερία. Το κυνήγι Pokemon Go έχει κερδίσει εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων ανά τον κόσμο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα αποτελέσματα της μανίας που έχει καταλάβει τους παίκτες δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Ασφαλής και κυρίως αποτελεσματικός τρόπος για να χτυπήσετε υψηλό σκορ και κυρίως να το κάνετε ξεκούραστα:

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια μοτοσικλέτα.

Στη συνέχεια ένα σύστημα που προσαρμόζει το smartphone στο τιμόνι της μοτοσικλέτας, ακουστικά για να ακούτε τις ειδoποιήσεις, νερό για να αντέξετε στη δίψα και βέβαια εφεδρική μπαταρία για το κινητό σας.

Βέβαια χρειάζεστε και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που έτσι κι αλλιώς φοράτε όταν οδηγείτε μοτοσικλέτα (κράνος, γάντια, μπουφάν, κ.τ.λ.).

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι ότι μπορείτε με τη μοτό να ανεβείτε κράσπεδα, να μπείτε σε χωράφια, να εισβάλλετε σε γήπεδα και τελικά να κάνετε ό,τι -παράνομο- φανταστείτε (ή σχεδόν ό,τι φανταστείτε) για να πιάσετε τα πολυπόθητα Pokemon.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς θα προετοιμαστείτε για το Pokemon Go:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.