Σοκ στην Τουρκία: Γυμνοί οι πραξικοπηματίες, 104 νεκροί, 15.154 συλλήψεις [φωτο, video]

Μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Τουρκία. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι τον πλήρη έλεγχο, στέλνοντας τα ξημερώματα ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους πραξικοπηματίες, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Μέχρι στιγμής πάνω από 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από μια ομάδα στρατιωτών του Ερντογάν, ενώ πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Όπως έγινε γνωστό υπό τον έλεγχό τους πήραν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι επιθέσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο τις πρώτες πρωινές ώρες διασώθηκε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που κρατούνταν όμηρος κατά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μέχρι στιγμής, στους 104 ανέρχονται οι νεκροί στην Άγκυρα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.154 από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των πραξικοπηματιών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ.

Νωρίτερα, η εισαγγελία της τουρκικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Άγκυρα κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πολίτες. Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο οι 17 από αυτούς είναι αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το RT υπάρχουν έξι νεκροί.

Συλλήψεις πραξικοπηματιών σε όλη τη χώρα

Τους 754 έχουν φτάσει οι πραξικοπηματίες που παραδόθηκαν και συνελήφθησαν σε όλη την Τουρκία, οι 13 από αυτούς την ώρα που έμπαιναν στο παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν.

Ερείπιο το κοινοβούλιο μετά το πραξικόπημα

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το βομβαρδισμένο τουρκικό κοινοβούλιο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τις φωτογραφίες πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων Ομερ Τσελίκ. Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής δήλωσε ότι κανένας δεν σκοτώθηκε κατά την επίθεση εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής. Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί αστυνομικών κατά το βομβαρδισμό του κτιρίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο κοινοβούλιο για το Σάββατο, σύμφωνα με το Anadolu. Ομως, το Reuters ανέφερε ότι ακόμη και στις 6 π.μ. συνεχίζονταν οι επιθέσεις εναντίον του κτιρίου από δυνάμεις που στηρίζουν τους πραξικοπηματίες.

Δείτε τα βίντεο από το πραξικόπημα στην Τουρκία:
https://www.youtube.com/watch?v=pNCnWuZUcpc

https://www.youtube.com/watch?v=a3iefibUv0k

Δείτε τις φωτογραφίες από το πραξικόπημα στην Τουρκία:

Διαβάστε ποιες οι δραματικές ώρες του Ταγίπ Ερντογάν μέχρι να καταστείλει το πραξικόπημα στην Τουρκία και ποιος ο Φετουλάχ Γκιουλέν o μισητός εχθρός του Ερντογάν, υποτιθέμενος αρχηγός στο Πραξικόπημα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.