Εφιάλτης για τις επικουρικές συντάξεις: Πόσα θα χάσουν τον Σεπτέμβρη 806.000 συνταξιούχοι

Πόσο θα περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις από τον Σεπτέμβριο;

Η «Μεγάλη Σφαγή» των συντάξεων συνεχίζεται με το δεύτερο κύμα να χτυπά τον Σεπτέμβρη με μειώσεις έως και 38% 806.000 επικουρικές συντάξεις.

Έχει προηγηθεί ο πρώτος γύρος, με τις πληρωμές Αυγούστου, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις 320.000 επικουρικές συντάξεις που επανυπολογίστηκαν οδηγήθηκαν σε μειώσεις οι 66.900 δηλαδή το 21%.

Για τον Οκτώβριο μένουν περίπου 120.000 συντάξεις με ειδικά καθεστώτα ώστε να κλείσει ο κύκλος αναπροσαρμογής 1,23 εκατ. επικουρικών συντάξεων.

Στις πληρωμές του Οκτωβρίου δεν θα εμφανιστούν μόνο οι μειώσεις σε όσους από τους τελευταίους 120.000 συνταξιούχους ο επανυπολογισμός οδηγήσει σε «μαχαίρι», αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου και ήδη σχεδιάζεται η αναδρομική επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων σε τρεις δόσεις (Οκτώβριος – Δεκέμβριος).

Όσοι εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 ευρώ καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις διασώζονται σύμφωνα με την Καθημερινή από τις μειώσεις.

Διαβάστε πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.