Χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας; Ο Τελικός στο Ρίο 2016

Πότε είναι ο τελικός του Ρίο 2016, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διεκδικήσει το Χρυσό μετάλλιο; Τι δήλωσε ο προπονητής του;

Η μεγάλη ώρα του Λευτέρη Πετρούνια στο Ρίο 2016 έφτασε.

Τη Δευτέρα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο μπαίνει στον τελικό των κρίκων (20.00) ο Λευτέρης Πετρούνιας για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους: το τέλειο πρόγραμμα που θα τον οδηγήσει στο χρυσό μετάλλιο.

Ανήμερα της Παναγίας, στις οκτώ το βράδυ, η Ελλάδα θα κρέμεται στα χέρια του Λευτέρη Πετρούνια, όπως θα κρέμεται και ο ίδιος στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής σε ύψος 2 μέτρων και 60 εκατοστών από το έδαφος.

Δίπλα, λίγο πιο εκεί, θα στέκεται μια πολύ γνώριμη σε αυτόν ανθρώπινη φιγούρα και αντίθετα παντελώς άγνωστη στους περισσότερους από εμάς. Οσο διάστημα ο Πετρούνιας θα εκτελεί στον αέρα το πρόγραμμα του, περίπου για 80 δευτερόλεπτα δηλαδή, η καρδιά αυτού του ανθρώπου θα ανεβάζει σφυγμούς σε επικίνδυνα για την υγεία του επίπεδα. Είναι, βλέπετε, ο προπονητής του.

Ωστόσο ο στόχος είναι πελώριος. Ξεπερνάει τον σκοπό και το όνειρο. Είναι το χρυσό μετάλλιο. Το ιερό δισκοπότηρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αυτό το γνωρίζει περίφημα ο προπονητής του, ο Δημήτρης Ράφτης, ένας Επτανήσιος σιορ από τη Ζάκυνθο, 49 χρόνων, που μέχρι τα 20 του χρόνια δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με την ενόργανη γυμναστική στην πράξη. Και αυτό επειδή στη θεωρία ήταν λάτρης της.

«Αν ο Λευτέρης δεν κερδίσει εδώ στο Ρίο θα θεωρώ τον εαυτό μου απολύτως αποτυχημένο. Είναι ο καλύτερος όλων, τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω από τους αντιπάλους του. Εκτελεί άρτια τις κινήσεις του, είναι τρομερά δυνατός σε σημείο ορατό από όσους γνωρίζουν την τεχνική. Αν στο φινάλε της άσκησής του προσγειωθεί σωστά, τότε δεν χάνει με τίποτα το χρυσό μετάλλιο. Εκεί, στην προσγείωση, θα κριθούν όλα», λέει ο Δημήτρης Ράφτης, που αν έχει άγχος, ξέρει να το κρατάει βαθιά μέσα του.

«Θέλω το χρυσό μετάλλιο και για μένα τον ίδιο. Θα είναι το δεύτερο επειδή εγώ θεωρώ ότι και το 2004 ο Μάρας πήρε το χρυσό, αν και δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Εκεί όπου κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να χάσει τη θέση του στον τελικό».

Απομόνωση και απόλυτη προσήλωση στην προπόνηση. Αυτήν που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο ανεκπλήρωτο μέχρι τώρα- όνειρο: το Ολυμπιακό μετάλλιο! Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κρεμάσει στο στήθος του ευρωπαϊκά, παγκόσμια μετάλλια, του λείπει το Ολυμπιακό και προσδοκά να το πετύχει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Ρίο, στον τελικό στους κρίκους, στην παρθενική παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαστε σε καλό επίπεδο προετοιμασίας πριν τον τελικό. Στην πρώτη φάση, στον προκριματικό, έδειξε ο Λευτέρης τη σταθερότητά του. Ο τελικός, ωστόσο, είναι τελικός, τα πάντα παίζονται! Το ότι κάποιος εμφανίζεται ως φαβορί, δεν πάει να πει ότι δεν είναι ένας αγώνας, ο οποίος μπορεί να έχει και τα απρόοπτά του. Τόσα χρόνια στον αθλητισμό, εξάλλου, αυτό μας έχει γίνει βίωμα! Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε μετάλλιο, όσο πιο ψηλά φτάσουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για μας και τη χώρα μας!», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

«Θα χαρούμε και θα αξιοποιήσουμε οτιδήποτε πετύχουμε»

Εστιάζοντας στον τελικό, ο Θανάσης Βασιλειάδης, τόνισε: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι το πρόγραμμά μας και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά. Όλα είναι στα δικά μας χέρια και πόδια. Θέλουμε μια καλή εκτέλεση και μια καλή προσγείωση. Οι πέντε πρώτοι αθλητές του τελικού μπορούν να «χτυπήσουν» το μετάλλιο στα ίσια. Αν ο Λευτέρης κάνει το πρόγραμμά του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Το πόσο ψηλά θα είναι, αν θα φτάσει στο μετάλλιο, δεν μπορώ να το πω, γιατί όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες!

Στους Ολυμπιακούς, από εκεί και πέρα, δεν καταργούμε τίποτα, ούτε την επίδοση. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οτιδήποτε πετύχουμε. Θα χαρούμε και θα αξιοποιήσουμε ό,τι και αν είναι αυτό!. Δε σκεφτόμαστε μόνο ότι το χρυσό μετάλλιο είναι κάτι και τα άλλα δεν είναι τίποτα. Καλλιεργήσαμε, βέβαια, προσδοκίες, όλοι περιμένουν από εμάς το καλύτερο και θα αγωνιστούμε φυσικά για αυτό!».

Κατέληξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αναφέροντας: «Είναι σημαντικό το να έχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, όπως και όλοι οι αθλητές, δικούς του ανθρώπους κοντά. Χθες (σ.σ. προχθές) πήγαμε είδαμε τη μητέρα του που μένει σε ξενοδοχείο εδώ. Ηταν η τελευταία επίσκεψη που έκανε πριν τον αγώνα. Τώρα ηρεμούμε, σβήνουν τα φώτα, τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον τελικό! Μπαίνουμε στη χοάνη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Μετράει, πλέον, μόνο η προπόνηση, η δουλειά και η ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή, για να μπορέσει να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλουμε!».

Ακούστε τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας να συγκλονίζει το Ρίο 2016.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.