Μεγάλη διάκριση για Σάκη Ρουβά: Με ποια ταινία πάει στα Όσκαρ

Με ποια ταινία πάει στα Όσκαρ ο Σάκης Ρουβάς;

Την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα Όσκαρ του 2017 ανέλαβε η ταινία «Chevalier» με πρωταγωνιστή, μεταξύ άλλων, τον Σάκη Ρουβά.

Πριν λίγο καιρό, υπήρξαν φήμες πως η ταινία «Chevalier» της Αθηνά Τσαγγάρη ανταγωνιζόταν το «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για το ποια θα είναι η ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας των Όσκαρ του 2017.

Άλλες ταινίες που φέρεται να έπεσαν στο τραπέζι των προτάσεων ήταν τα «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το «Smac» του Ηλία Δημητρίου και το «Interruption» του Γιώργου Ζώη.

Όμως, η αναμονή τελείωσε και ο νικητής ειναι η σάτιρα «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη, με 4 ψήφους έναντι 3 από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ως πρόταση προς τον Υπουργό για την ταινία που θα διεκδικήσει μία από τις υποψηφιότητες στα Oscars.

Η Αθηνά Τσαγγάρη έχει διακριθεί πολλές φορές για τις ταινίες της σε μέρη όπως το φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου («Καλύτερη ταινία»), το φεστιβάλ του Σεράγιεβο («Ανδρική ερμηνεία») και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (βραβείο σεναρίου «ΙΡΙΣ»).

Κάθε χρόνο, όλες οι χώρες στέλνουν μια ταινία ως πρόταση για την πεντάδα υποψηφιοτήτων για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η τελευταία φορά που η Ελλάδα κατάφερε να μπει στην λίστα των 5 υποψηφιοτήτων ήταν το 2010 με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Κυνόδοντας».

Οι πρωταγωνιστές του Chevalier είναι: ο Βαγγέλης Μουρίκης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Πάνος Κορώνης, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Κέντρος και ο Σάκης Ρουβάς.

Η υπόθεση της ιστορίας αφορά μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος και όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, στην μέση του Σαρωνικού, προσπαθούν να περάσουν την ώρα τους ξεκινώντας ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού. Η φιλοσοφία της ταινίας είναι πως “Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής”.

Μια αέναη αναζήτηση του «καλύτερου σε όλα».

Διαβάστε πόσο κοστίζει το πρώτο τραπέζι στη συναυλία του Σάκη Ρουβά στη Μύκονο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!