Ανασχηματισμός Κυβέρνησης τη Δευτέρα 17/10. Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν, μετά τον ανασχηματισμό που προβλέπει να καταφύγει η κυβέρνηση τη Δευτέρα 17/10;

Ενδιαφέρον εστιάζεται στην Δευτέρα 17/10 καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την ημέρα, ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στον περιβόητο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του που όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι ριζικός. Προβλέπεται μάλιστα να αλλάξουν..πολλά ονόματα!

Μάλιστα, η τελευταία πρόταση στον Πρωθυπουργό και η σχετική συζήτηση έχει δύο φορές τα τελευταία 24ωρα: Η πρώτη έγινε το περασμένο Σάββατο και η δεύτερη συζήτηση έγινε χθες, Τρίτη, στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή τη πρωθυπουργικής συνοδείας από την τριμερή συνάντηση του Καΐρου.

Το μέγαρο Μαξίμου θα επιθυμούσε ιδανικά ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης την οποία – επίσης ιδανικά – υπολόγιζε εντός του Νοεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται πώς διάλεξαν τη Δευτέρα 17/10.

Όμως, επειδή το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ευοδώνεται και δεδομένων των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και των αναγκών να δώσει ο Πρωθυπουργός ένα «φρεσκάρισμα» στο κυβερνητικό σχήμα, όλα συνηγορούν πως τα νέα ονόματα για τον ανασχηματισμό θα βγουν άμεσα και ίσως είναι τη Δευτέρα 17/10.

Τελικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν προσώρας καθώς στην περίπτωση που γίνει άμεσα ο ανασχηματισμός δεν θα είναι τόσο ευρύς καθώς θα είναι δύσκολο να αλλάξουν υπουργοί εν μέσω αξιολόγησης.

Πληροφορίες αναφέρουν επιπλέον ότι στο Μαξίμου αρχίζει να επικρατεί η σκέψη να τοποθετηθεί στην θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον ανασχηματισμό, ένα όνομα-κλειδί για να συντονίζει κόμμα και κυβέρνηση και να προλαμβάνει εσωκομματικές γκρίνιες.

Για έναν τέτοιο ρόλο, προορίζεται εις εκ των κορυφαίων υπουργών σήμερα. Ωστόσο ο Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να έχει αρνηθεί αυτό τον ρόλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο Νίκος Παππάς στην θέση του υπουργού Επικρατείας.

Ακόμη ακούγεται ότι παραμένει στο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση όπως και ο Νίκος Κοτζιάς μέσω της πολιτικής κίνησης «Πράττω» – αν και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το πρόσωπό του, κυρίως από κόμμα.

Τα επόμενα 24ωρα, ίσως στις 17/10, θα κριθεί το αν θα παραμείνει στο κυβερνητικό του πόστο ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ φημολογείται ότι η νυν υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Επικρατείας.

Αλλαγή θέσης ή και εκτός κυβέρνησης αναμένετια να μείνουν αρκετοί σημερινοί υπουργοί και υφυπουργοί όπως οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Ανδρέας Ξανθός κ.α.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να μπει πλειάδα νέων στελεχών 30άρηδων-40άρηδων ενώ ακούγονται ότι θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις βουλευτές όπως οι κ.κ. Φάμελλος Καραγιαννίδης, Συρμαλένιος, Σαντορινιός, Σεβαστάκης, Καρακώστα, Αυλωνίτου κ.α.

Διαβάστε ποιες οι ριζικές αλλαγές του Τσίπρα και ο ανασχηματισμός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.