Στα ύψη οι λογαριασμοί της ΔΕΗ: Ποιοι θα δουν νέες αυξήσεις

Ποιοι θα δουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

Αυξήσεις στο ρεύμα έως και 5%, σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων όπως τα αγροτικά και επιχειρηματικά, φαίνεται πως έρχονται όπως προκύπτει από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη.

Η αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναμένεται να εφαρμοστεί ίσως και αναδρομικά έπειτα από απόφαση της ΡΑΕ.

Ο νέος υπολογισμός ήταν επιβεβλημένος ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και πέρασε με τροπολογία από τον υπουργό περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη στο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ.

Οι αυξήσεις έρχονται από τον νέο υπολογισμό του τέλους μείωσης των ρύπων στα τιμολόγια (ΕΤΜΕΑΡ) και θα επιφέρει αύξηση στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017.

Η τροπολογία αποτελεί το τελευταίο προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και με αυτή, αυξάνεται στο 100% από 75% για το 2017 η χρέωση των εκπροσώπων φορτίου που προκύπτει με την εφαρμογή της μεθοδολογίας. Η αναπροσαρμογή όπως αναφέρεται στην τροπολογία έχει ως στόχο την εξάλειψη του χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ μέχρι το τέλος του 2017.

Πάντως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε από τη Βουλή με την τροπολογία για ΕΤΜΕΑΡ δεν προκύπτουν επιβαρύνσεις στους καταναλωτές. “Αυτό που αποφεύγουμε είναι ότι δεν πάμε σε νέες επιβαρύνσεις – το τέλος είναι επί της προμήθειας – οι προμηθευτές το πληρώνουν, όχι οι καταναλωτές” επέμεινε.

“Κοροϊδεύετε τον κόσμο, γιατί οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, και ιδίως η ΔΕΗ, θα μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές… Αυτοί θα επιβαρυνθούν στο τέλος” απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Διαβάστε σε ποιους κόβουν ρεύμα-νερό ΔΕΗ–ΕΥΔΑΠ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.