Νέο μήνυμα του πιλότου F-16, Σωτήρη Στράλη συγκλόνισε την Ελλάδα [video]

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πιλότος του F-16, Σωτήρης Στράλης, συγκλόνισε ξανά με το μήνυμά του προς τους Έλληνες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Ελλάδα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περιφανείς, θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, θα κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά. Χρόνια πολλά Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, μέσα από το κόκπιτ του F-16.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε: «Η Υπέρμαχος Στρατηγός να προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις στον ιερό αγώνα υπεράσπισης της πατρίδας μας».

Το αεροσκάφος φέτος απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να δώσει μια ξεχωριστή παράσταση με μια σειρά από οριζόντιους και κατακόρυφους ελιγμούς.

Η ομάδα Ζευς που ιδρύθηκε το 2009 το τελευταίο διάστημα ταξίδεψε στο Βέλγιο και την Τσεχία όπου συγκέντρωσε το θαυμασμό.

Στον επισμηναγό Στράλη απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε η υπέρμαχος στρατηγός να προστατεύει τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο συνεργάτης του επισμηναγού από το έδαφος με τη σειρά του αφιέρωσε την επίδειξη της ομάδας Ζευς «σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδας μας αλλά και στις οικογένειες μας».

Ο επισμηναγός Στράλης είχε εντυπωσιάσει και το 2014 όταν είχε δημιουργήσει αίσθηση η φράση «Χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά».

Ποιος είναι ο Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης

​O Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “ΖΕΥΣ”.

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, σημειώνοντας: «Όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα επιτελεί την αποστολή του χωρίς καμία έκπτωση, κρατώντας πάντα το κεφάλι ψηλά».

Τόνισε ότι ένιωσε ιδιαίτερη συγκίνηση και έστειλε ξανά το μήνυμα: «Ας κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.