Ο κύβος ερρίφθη: Ανασχηματισμός – Ποιοι φεύγουν, ποιοι σώθηκαν τελευταία στιγμή

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν τελικά στον ανασχηματισμό;

Αύριο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, αφού δημιουργούνται και νέα υπουργεία, αλλά και πολλά μετονομάζονται.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Πάνου Σκουρλέτη από την κυβέρνηση μετά και τα πολλά χτυπήματα κατά του Μαξίμου είτε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είτε με την απόφαση του για την επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Αβέβαιο θεωρείται και το μέλλον του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, αφού στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός για τους χειρισμούς του υπουργού στο θέμα των συντάξεων που στην κυβέρνηση θεωρούν πως έπληξε την εικόνα της. Ο ίδιος δήλωσε πάντως πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για όπου εκείνος νομίζει πως θα ήταν χρήσιμος.

Τι γράφει το μπλοκάκι του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό

Η γενιά των 40άρηδων (Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Λιάκος, Χαρίτσης) αναμένεται να έχει επαρκή εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις.

Αμετακίνητοι στο σχήμα …μάχης θα είναι το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη επί των οικονομικών, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως και ο Γιάννης Μουζάλας, με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να αναβαθμίζεται.

Μετακινήσεις- παραμένοντας ωστόσο στο κυβερνητικό σχήμα- θα υπάρξουν όπως όλα δείχνουν για τον νυν υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για τους Γιώργο Τσίπρα και Νίκο Ξυδάκη από το ΥΠΕΞ, για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.