Μάλτα: Ποιοι είναι οι αεροπειρατές που σκόρπισαν τον τρόμο – Τι ζητούσαν

Ποιοι είναι οι αεροπειρατές που καθήλωσαν το αεροπλάνο στην Μάλτα;

Αίσιο τέλος είχε στην Μάλτα η αεροπειρατεία και η ομηρία 118 ανθρώπων που επέβαιναν σε λιβυκό αεροσκάφος την Παρασκευή, καθώς οι δύο αεροπειρατές παραδόθηκαν στις αρχές της Μάλτας, όπου είχαν οδηγήσει το αεροσκάφος.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υπέστησαν έρευνα από τις μαλτέζικες αρχές και πλέον κρατούνται στο νησί.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι δηλώνουν υποστηρικτές του πάλαι ποτέ ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ζητούσαν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα.

Και οι 118 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, 111 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος, είναι σώοι και αβλαβείς.

Το αεροσκάφος λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) προσγειώθηκε στη Μάλτα με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι οι δράστες αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα του αεροπλάνου απελευθερώνοντας ορισμένους ομήρους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Στρατιώτες παρατάχθηκαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροπλάνο καθώς ήταν σταματημένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και κανένας δεν φάνηκε να εισέρχεται ή να εξέρχεται από αυτό. Οι κινητήρες του βρίσκονταν σε λειτουργία ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Οι αεροπειρατές φέρεται να είχαν δηλώσει ότι είναι υποστηρικτές του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ζητούν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι.

Οι αεροπειρατές είπαν στο πλήρωμα ότι προτίθεντο να αφήσουν τους 111 επιβάτες να εγκαταλείψουν το Airbus A320, αλλά όχι και το επταμελές του πλήρωμα, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Μάλτας.

https://www.youtube.com/watch?v=fRk2TDgNI1c

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.