Ολοκαύτωμα στο ΕΚΑΣ: Ποιοι συνταξιούχοι το χάνουν από 22 Δεκεμβρίου

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στο ΕΚΑΣ από 22 Δεκεμβρίου;

«Πρόωρη» απώλεια του ΕΚΑΣ θα υποστούν 250.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχε δρομολογηθεί να «χάσουν» το επίδομα μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Υπουργείου Εργασίας, για να αποφευχθούν οι αναδρομικές κρατήσεις από τον Ιανουάριο, εφόσον η περικοπή γινόταν αργότερα μέσα στο έτος – όπως έγινε με την περικοπή του ΕΚΑΣ το καλοκαίρι από το πρώτο κύμα συνταξιούχων που απώλεσαν το βοήθημα – για τους 250.000 συνταξιούχους της δεύτερης φάσης το ΈΚΑΣ θα κοπεί από τις 22 Δεκεμβρίου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας θα εκδοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα και θα πρέπει να εφαρμοστεί με την καταβολή της σύνταξης του Ιανουαρίου, η οποία, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πιστώνεται από όλα τα Ταμεία νωρίτερα από τις συνήθεις ημερομηνίες.

Έτσι, απο τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε θα καταβληθούν οι επόμενες συντάξεις, οι 250.000 συνταξιούχοι που συμπλήρωναν τις χαμηλές συντάξεις τους με το ΕΚΑΣ, θα χάσουν το βοήθημα, βλέποντας το εισόδημα τους να συρρικνώνεται, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.