Νέο αίμα στη ΝΔ: Αγρότες, επιχειρηματίες, δικηγόροι – Ποιοι πέρασαν τα τεστ της Πειραιώς

Ποια τα νέα ονόματα στις λίστες της ΝΔ;

Σε προχωρηµένο στάδιο βρίσκονται διαδικασίες σύνταξης των ψηφοδελτίων της Νέας ∆ηµοκρατίας για τις επόµενες εκλογές, µε τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την υπεύθυνη για την προώθηση νέων προσώπων στις «γαλάζιες» λίστες, Ρεβέκκα Πιτσίκα, να εργάζονται πυρετωδώς.

Στην κατεύθυνση αυτή αναµένεται να ανακοινωθούν επίσηµα τα 25 πρώτα ονόµατα των εν δυνάµει πολιτευτών.

Οπως σημειώνεται στα «παραπολιτικά», πρόκειται για πρόσωπα διαφόρων επαγγελµατικών οµάδων και ανθρώπους της αγοράς από όλη την επικράτεια, «ιδιαίτερα πετυχηµένους στον τοµέα τους», όπως λένε στην Πειραιώς, που προέκυψαν από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και θα αποτελέσουν τους πρώτους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια του κόµµατος, στους οποίους θα δοθεί το «πράσινο φως» προκειµένου να ξεκινήσουν τον αγώνα για την τελική ένταξή τους στις «γαλάζιες» εκλογικές λίστες.

Μεταξύ άλλων, στον συγκεκριµένο κατάλογο περιλαµβάνεται ένας επιχειρηµατίας από τον χώρο της Υγείας, που δραστηριοπείται στο εξωτερικό, έχοντας αναγκαστεί λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχει διαµορφώσει η κονοµική κρίση να µεταναστεύσει από την Ελλάδα.

Επίσης, ένας αγρότης, ο οποίος µε σύγχρονα µέσα έχει καταφέρει να οργανώσει µε υποδειγµατικό τρόπο την παραγωγή του -αν και το κράτος δεν του έχει «συµπεριφερθεί» καλά-, µιλά τέσσερις γλώσσες και έχει ένα παιδί µε ειδικές ανάγκες.

Ακόµη, ένας ελεύθερος επαγγελµατίας, που ασχολείται µε τις αγορές του εξωτερικού και δραστηριοποιείται σε ακριτική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, και µια γυναίκα δικηγόρος, επίσης από ακριτική περιοχή της χώρας, η οποία µόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Τα πρόσωπα αυτά προέρχονται από την οµάδα των 400 ατόµων που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας διαµόρφωσης του Μητρώου Στελεχών του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, τα οποία, µετά την κατάθεση των βιογραφικών τους στη σχετική διαδικτυακή φόρµα της ΝΔ, στο ananeosi.nd.gr, και ύστερα από α9δώς.

3ικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν στις αρµόδιες κοµµατικές οµάδες που έχουν συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτόν, πέρασαν επιτυχώς στην τελική φάση.

Σηµειώνεται ότι στο σχετικό πρόγραµµα που όλο αυτό το διάστηµα «έτρεχε» στο ∆ιαδίκτυο και µέσω του οποίου ενδιαφερόµεν απέστειλαν τα βιογραφικά τους στην Πειραιώς συµµετείχαν 1.300 άτοµα.

«Η φιλοσοφία του συγκεκριµένου σχεδιασµού είναι να γίνει αντιληπτό ότι το κόµµα στο εξής θα λειτουργεί εκτός των “κλειστών συστηµάτων”», αναφέρουν από την Πειραιώς, τονίζοντας ότι η συγκεκριµένη διαδικασία υλοπεί µια βασική δέσµευση του κ. Μητσοτάκη περί ανανέωσης του κόµµατος, ενώ κινείται στη λογική της «Συµφωνίας Αλήθειας» µε τους πολίτες που έχει διακηρύξει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σηµατοδοτεί την απόρριψη λογικών κοµµατικής επετηρίδας και “κολλητών”, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικό κόµµα υιοθετεί µια ανκτή διαδικασία διαµόρφωσης πολιτικών στελεχών µέσα από πρακτικές αξιολόγησης», σχολιάζουν στην Πειραιώς.

Η δηµιουργία Μητρώου Στελεχών έχει επίσης στόχο να αναδείξει περίπου 300-400 στελέχη που θα στελεχώσουν τις οµάδες υποστήριξης του κνοβουλευτικού έργου της ΝΔ και των «γαλάζιων» τοµεαρχών, ενώ σε µια κυβέρνηση της ΝΔ θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.