Κάγκελο ο Τσίπρας: Γιατί τον υποδέχτηκαν με τη σημαία ανάποδα – Τι σημαίνει [φωτο]

Γιατί υποδέχτηκαν με τη σημαία ανάποδα τον Τσίπρα στην Κρήτη;

Εξέπληξαν οι κάτοικοι της Κριτσάς, στο Λασίθι Κρήτης με τον τρόπο που επέλεξαν να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.

Οι κάτοικοι τοποθέτησαν την ελληνική σημαία να κυματίζει ανάποδα, σημάδι ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε κατ΄ευχήν.

Η ανάποδη έπαρση της σημαίας, όπως επισημαίνει και το cretapost, ήταν μια μορφή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, πολύ διαδεδομένη στην περίοδο της χούντας, ενώ σε οχυρό η ανάποδη σημαία σημαίνει παράδοση.

Επίσης, στην ναυσιπλοΐα, όταν μια σημαία κυματίζει ανάποδα, σημαίνει πως το πλοίο βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 15:00 στην Κριτσά, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελαιουργείου στον Συνεταιρισμό της Κριτσάς και παράλληλα ενημερώθηκε από τους ιθύνοντες για τις δραστηριότητες του.

Σε δηλώσεις του απευθυνόμενος στα στελέχη του Συνεταιρισμού ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο τρόπος της λειτουργίας του και η αποτελεσματικότητά του θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Είναι εντυπωσιακό, είπε μεταξύ άλλων, πως ο Συνεταιρισμός της Κριτσάς άρχισε να λειτουργεί μέσα στη δεκαετία του ’70 με γνώμονα τον καταμερισμό των βαρών και κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, να διατηρήσει αυτή την χαρακτηριστικά συνοχή του, ακόμη και μέσα σε ένα κλίμα διαφθοράς που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε την ανάποδη σημαία στην Κρήτη και τις πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη Τσίπρα:



ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.