Τούρκος ο Ερντογάν: Γιατί έξαλλος. Ανατροπή για μακελάρη Κωνσταντινούπολης «Δεν ήταν ντυμένος…» [φωτο]

Ποιες οι δηλώσεις του Ερντογάν για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη; Ποιος ο δράστης και τι φορούσε τελικα;

Έξαλλος ο Ερντογάν από το μακελειό σε κλάμπ στην Κωνσταντινούπολη με 39 νεκρούς. Ο δράστης κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, πράγμα που εξοργίζει περισσότερο τον Τούρκο Πρόεδρο.

Τα περισσότερα από τα θύματα από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, είναι ξένοι υπήκοοι.

Επιβεβαιωμένα νεκροί είναι 7 άνθρωποι από τη Σαουδική Αραβία, 3 από το Ιράκ, 2 από τον Λίβανο, 2 από την Τυνησία, 2 από την Ινδία και από 1 από Κουβέιτ, Συρία και Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μακελάρης γάζωνε επί ώρα τους θαμώνες του κλαμπ, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να πέσουν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο δράστης της επίθεσης σε κλάμπ της Κωνσταντινούπολης άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει τον θάνατο, ενώ φορούσε σκούρο σακάκι όταν μπήκε στο κλαμπ Reina και βγήκε με λευκό.

Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, όπως λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ εκτιμάται ότι πριν από την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πριν από την επίθεσης ο μακελάρης φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ», εντείνοντας τις υπόνοιες ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από την πρωτοχρονιάτικη επίθεση.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο μακελάρης άφησε το όπλο του στο σημείο της επίθεσης, πριν διαφύγει.

Επίσης, ο κ. Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος μέχρι στιγμής και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητό για τον εντοπισμό του.

Το κλάμπ Reina είναι το πιο γνωστό νυχτερινό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης και συγκεντρώνει την υψηλή κοινωνία της Τουρκίας, την κοσμοπολίτικη ελίτ.

Ο δράστης έφτασε στο κλαμπ λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου, σκότωσε τον μοναδικό φρουρό στην είσοδο και άλλον ένα πολίτη και στη συνέχεια «θέρισε» με το καλάσνικοφ που μετέφερε όσους θαμώνες μπορούσε.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σε γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν τα προκαλέσουν χάος στης χώρα», όμως «είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε στη ρίζα τους τις απειλές και τις επιθέσεις», όπως είπε.

Η δήλωση Ερντογάν:

«Ως έθνος θα παλέψουμε μέχρι τέλους ενάντια όχι μόνο σε επιθέσεις με όπλα από τρομοκρατικές οργανώσεις και των δυνάμεων που τις υποστηρίζουν αλλά και απέναντι σε οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιθέσεις.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος, να αποθαρρύνουν το λαό μας, να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας με τις επιθέσεις κατά πολιτών. Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, θα σταθούμε ακόμη περισσότερο ο ένας δίπλα στον άλλο και δεν θα δώσουμε ποτέ χώρο σε τέτοιου είδους βρώμικα παιχνίδια».

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ με θέμα την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δράστης του μακελειού της Κωνσταντινούπολης με 39 νεκρούς, δεν έχει βρεθεί ακόμη, κάτι που εξοργίζει περισσότερο τον Ερντογάν.

Δείτε τη φωτογραφία:

Διαβάστε ποια η ομολογία 39χρονου δολοφόνου της Θώμης Κουμπούρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.