Τρόμος στη Φλόριντα: Πόσοι νεκροί από χτύπημα στο αεροδρόμιο, ποιος ο τρομοκράτης [φωτο, video]

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση, άνοιξε σήμερα πυρ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ Χόλιγουντ στην Φλόριντα.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 8 τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση, άνοιξε σήμερα πυρ στο διεθνές αεροδρόμιο «Φορτ Λόντερντεϊλ-Χόλιγουντ» στη Φλόριντα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

https://www.youtube.com/watch?v=Utd1B1NjXvI

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση. Το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα παραλαβής των αποσκευών, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

«Ακούγονται πυροβολισμοί. Όλοι τρέχουν» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter o πρώην εκπρόσωπος τύπου του Τζορτζ Μπους, Άρι Φλέιτσερ, που βρισκόταν επίσης στο σημείο.

Ασθενοφόρα και περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Ένας 26 χρονος ο Εστέμπαν Σαντιάγο, έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης που άνοιξε πυρ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood την Παρασκευή, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον της Φλόριντα. Ο Νέλσον είπε στο MSNBC ότι Σαντιάγο είχε μαζί του στρατιωτική ταυτότητα και όπλο. Με αυτό πυροβολούσε στο χώρο των αποσκευών, σκοτώνοντας 5 ανθρώπους και τραυματίζοντας 13 μέχρι στιγμής.

florinta Καταγραφή1

Florinta

Καταγραφή Καταγραφή1

 

Η πρώτη αναφορά της αστυνομίας έκανε λόγο για έναν ένοπλο και πέντε θύματα. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας νεκρός και εννέα τραυματίες, ενώ ακολούθησε η ενημέρωση για πέντε νεκρούς και 13 τραυματίες.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να εξέλθει ή αν εισέλθει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να είναι ασφαλής η περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, ο δράστης έχει αντιμετωπιστεί. Οι αμερικανικές αρχές δεν απέκλειαν, από την πρώτη στιγμή, το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, το οποίο στη συνέχεια επιβεβαίωσαν και επισήμως.

Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, ο δράστης του πολύνεκρου χτυπήματος, ήταν επιβάτης πτήσης από τον Καναδά και το όπλο με το οποίο σκόρπισε τον όλεθρο, ήταν ελεγμένο και με άδεια, καθώς ο ίδιος ήταν στρατιωτικός. Όπως έγινε γνωστό, δε, το όπλο του εγκλήματος βρισκόταν με άδεια μέσα στις αποσκευές του 26χρονου. Οι καναδικές γραμμές ανακοίνωσαν ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης είναι ασφαλείς και έχουν μεταφερθεί σε σημείο που δεν κινδυνεύουν.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για νέους πυροβολισμούς, σε άλλο σημείο του αεροδρομίου. Οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό, αλλά τα ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για δεύτερο ένοπλο, τον οποίο καταδιώκουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών έκανε λόγο επισήμως για «τρομοκρατική ενέργεια», αναβαθμίζοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα, περιμετρικά του αεροδρομίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.