MEGA: Ποια η καθοριστική απόφαση. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν. Απίστευτη ανατροπή

Ποια η καθοριστική απόφαση για την τύχη του MEGA;

Το post του Δημήτρη Καμπουράκη στο Facebook την περασμένη Τρίτη αναπτέρωσε για μία ακόμη φορά τις ελπίδες όλων αυτών που επί μήνες αναμένουν κάτι που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του MEGA:

«Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ότι το MEGA μπορεί να εκπέμψει ξανά με όλο του το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Γίνονται επιτέλους σοβαρές προσπάθειες. Είθε».

Ακολούθησαν πολλές αναδημοσιεύσεις από συναδέλφους και μη, σχόλια, ρεπορτάζ και ξαφνικά όλοι πλέον δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα ξαναζωντανέψει το MEGA.

Στις θετικές εξελίξεις έρχεται να προστεθεί και η ασφαλής πληροφορία που θέλει τους εργαζομένους να επιστρέφουν στο κανάλι άμεσα. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, στις 2, παρουσία του δικηγόρου τους θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην οποία θα ανακοινωθεί και τυπικά η απόφαση ότι σταματούν την επίσχεση εργασίας και επιστρέφουν στα γραφεία τους.

Αυτό αποφασίστηκε κατόπιν πολλών συζητήσεων, αλλά και λόγω φόβων ότι θα μπορούσε κάποιος να καταγγείλει τις συμβάσεις τους από τη στιγμή που έγινε καταβολή τριών μισθών μέσα σε έναν μήνα, τον Δεκέμβριο.

Αλλωστε είναι πλέον κοινή αίσθηση ότι πρέπει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, καθώς τα προβλήματα φαίνεται να ξεπερνιούνται και το τρένο να ξαναμπαίνει στις ράγες.

Ηδη η επίσχεση έχει προκαλέσει ρωγμές στις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων, έχει παραλύσει το MEGA και έχει βάλει τον ενημερωτικό του τομέα στον πάγο, σε μια περίοδο μάλιστα όπου το τίμημα είναι πολύ ακριβό.

Την ίδια αισιόδοξη αίσθηση για την επόμενη μέρα στον σταθμό της Μεσογείων αποπνέει και το κείμενο που δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες ο επί χρόνια συνεργάτης και ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για δόσεις που πληρώνονται, για δάνεια που εξυπηρετούνται, ενώ χαρακτηρίζει το κανάλι ως «το πιο ισχυρό brand στην Ελλάδα, που αν και ουσιαστικά κλειστό έχει έσοδα της τάξης των 3 εκατ. ευρώ τον μήνα».

Στο κείμενο που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος στο blog του τίθεται υπέρ της άμεσης επανέναρξης των δελτίων ειδήσεων και εναντιώνεται στις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ για στάσεις εργασίας.

Γενικότερα κατηγορεί την Ενωση για τη στάση της απέναντι στους εργαζομένους. Τέλος, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του χρεώνει εκδικητικότητα απέναντι στο κανάλι, την οποία πρέπει να σταματήσει, ενώ τον κατηγορεί και για απουσία αριστερής ευαισθησίας στα εργασιακά θέματα.

Προς το παρόν αναμένεται να επιστρέψουν όλοι όσοι δεν επέλεξαν να μετακινηθούν, αλλά και δεν προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας:

ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Ολγα Τρέμη με ερωτηματικό λόγω συνταξιοδότησης, ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο Γιώργος Οικονομέας, η Λίζα Δουκακάρου κ.ά.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ποιοι και πώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη και σε ό,τι αφορά τα διευθυντικά στελέχη. Σύμφωνα με το business plan, το κανάλι θα είναι πολύ μικρότερο, σχεδόν θα είναι το 1/3 του Mega που ξέραμε.

Επιστροφή από Δευτέρα και για τους επικεφαλής της ψυχαγωγίας Λοΐζο Ξενόπουλο και Ελενα Κατραβά, οι οποίοι ως τώρα έκαναν χρήση της άδειάς τους.

Διαβάστε ποια τα συγκλονιστικά λόγια διασήμων για Κέλλυ Σακάκου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.