Σοκ στην Αγία Πετρούπολη με τριπλή τρομοκρατική επίθεση: Πόσοι τελικά οι νεκροί – Ποιος ο δράστης [φωτο]

Πόσοι τελικά οι νεκροί από την τριπλή τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη;

Σε 11 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ρωσικών αρχών, οι νεκροί, ενώ ακόμη 45 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη η οποία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και έπληξε συρμό ο οποίος κινείτο μεταξύ των σταθμών Πλατεία Σενάγια και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άρχισε επισήμως έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια», δείχνοντας προς τα πού προσανατολίζονται οι ρωσικές αρχές σε σχέση με τα αίτια της έκρηξης, χωρίς πάντως να έχουν αποκλειστεί και άλλα σενάρια.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε επίσης ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στον σταθμό Βοστανίγια του μετρό.

Σε τριήμερο πένθος, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, κήρυξε την Αγία Πετρούπολη ο κυβερνήτης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται τώρα από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν ήδη και τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε διαφορετικό σταθμό του μετρό της περιοχής, από τους δύο οι οποίοι εξερράγησαν.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίζοντας άλλα πενήντα.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ ορισμένα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν στο Twitter τη φωτογραφία του άνδρα που ερευνάται σε σχέση με την επίθεση.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.