Θρήνος για Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: Μαρτυρίες σοκ, συντετριμμένοι συγγενείς, μήνυμα Μητσοτάκη [φωτο]

Πώς αντέδρασαν συγγενείς, Μητσοτάκης και ΝΔ στη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;

Ο 52χρονος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ, έπεσε νεκρός από τα πυρά που δέχθηκε την ώρα που βρισκόταν στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια.

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεση βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του άτυχου δικηγόρου, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν είναι πλέον στη ζωή.

Κατέθεσε στους αστυνομικούς ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν στο γραφείο την ώρα που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό δικηγόρο.

Συγκεκριμένα βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και έδωσε πληροφορίες για όσα άκουσε, αναφέροντας μάλιστα πως οι δράστες μιλούσαν “σπαστά” ελληνικά. Ενώ κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν φορούσαν κουκούλες.

Επίσης, καταθέτει ένα ακόμη πρόσωπο που έχει γραφείο ακριβώς απέναντι στον ίδιο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο άκουσε κάποιον να φωνάζει “βοήθεια, μας σκοτώνουν”.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο γραφείο το οποίο είναι μεσοτοιχία με εκείνο του άτυχου δικηγόρου δεν άκουσαν πυροβολισμούς, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε σιγαστήρας.



Με μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη θλίψη του για τη μαφιόζικη επίθεση που δέχθηκε ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

«Εκφράζω την οδύνη μου. Την προσωπική μου θλίψη και την θλίψη όλης της ΝΔ στο άκουσμα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου συναδέλφου και φίλου της ΝΔ που έδωσε αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία» τόνισε πριν από λίγα λεπτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Σε παρέμβασή του στην Βουλή, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε: «Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των θεσμών κατά όσων απειλούν κάθε μορφή κοινοβουλευτισμού. Η λαϊκή κυριαρχία με τέτοιου είδους πράξεις άνανδρες φτωχαίνει και εδώ στην αίθουσα αντι να δίνουμε αντιπαράθεση με επιχειρήματα δυστυχώς καθημερινά ακούμε από διάφορες πτέρυγες της Βουλής να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις και καθημερινά φαινόμενα που δεν έχει να κάνει με τα ήθη κοινοβουλευτισμού».

Η Νέα Δημοκρατία ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.