Πόρισμα σοκ ιατροδικαστή για Νίκο Χατζηπαύλου: Ποιο το μοιραίο λάθος του. «Ήταν ζωντανός όταν…»

Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον 21χρονο Νίκο Χατζηπαύλου;

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του άτυχου φοιτητή του ΕΜΠ Νίκου Χατζηπαύλου που είχε εξαφανιστεί από τις 19 Νοεμβρίου στην Κάλυμνο «αποκαλύπτει» το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Όλα δείχνουν πως ο 21χρονος ήταν ζωντανός για περίπου 36 ώρες αλλά πέθανε επειδή έμεινε μόνος και αβοήθητος.

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος.

Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν» δήλωσε ο ιατροδικαστής, κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους», καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και πιθανότατα το δυστύχημα που του κόστισε την ζωή του, συνέβη την ίδια ημέρα.

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο σε απόμερο μέρος και σε περιοχή όμως που δεν την είχε εξερευνήσει παλαιότερα. Αυτό, όπως όλα δείχνουν, ήταν και το μοιραίο λάθος που του στοίχισε τη ζωή του.

Φαίνεται όμως πως στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί, γλίστρησε και τραυματίστηκε σοβαρά.

Έτσι, ο Νίκος Χατζηπαύλου έμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος για μέρες, μη μπορώντας να καλέσει σε βοήθεια, πιθανότατα γιατί ήταν αναίσθητος.

Η καταρρακτώδης βροχή που ακολούθησε τις ημέρες εκείνες στο νησί, ολοκλήρωσε την τραγωδία, καθώς όπως εκτιμάται μπορεί να παρέσυρε το σώμα του στο σημείο όπου τον βρήκε μέρες μετά, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25.11.2017), το 15χρονο αγόρι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.