Έκτακτο: Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Σε σοκ η Φώφη Γεννηματά [video]

Πώς έγινε η στυγερή επίθεση με πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ;

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν, πιθανότατα διερχόμενοι με αυτοκίνητο, στο σημείο όπου υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Επί τόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -περίπου 30 άτομα- πανικόβλητοι εγκατέλειψαν το κτήριο.

Σύμφωνα με τον ANT1, οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν απο την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν 4-5 σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη 50.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 3 κάλυκες, ενώ μαρτυρίες λένε ότι μία απο τις σφαίρες καρφώθηκε σε κατάστημα με ενδύματα, που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι αρχές πιστεύουν πως οι πυροβολισμοί προήλθαν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις (μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο δράστες) και είχαν στόχο τον φρουρό των γραφείων και τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Οι αρχές σημειώνουν χαρακτηριστικά πως οι δράστες ήθελαν νεκρούς ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι βολές ερρίφθησαν από καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνδρες με μαύρα ρούχα και κουκούλες επιβαίνοντας σε μηχανή μεγάλου κυβισμού επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση έχει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη στις 10 Ιανουαρίου του 2017 όταν και είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

Ένας από τους κάλυκες που έχουν συλλέξει οι αρχές βρέθηκε στην βιτρίνα καταστήματος το οποίο είναι δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι αρχές συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες της περιοχής για να εντοπίσουν τους δράστες.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του σκοπού

«Μία σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου» φέρεται να είπε, στην πρώτη κατάθεσή του στην αστυνομία, ο σκοπός έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την επίθεση κουκουλοφόρων με πυροβολισμούς στο σημείο.

Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε: «Είδα ένα άτομο στη συμβολή της Διδότου με την Ζωοδόχου Πηγής. Είδα τρεις λάμψεις. Μία σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί μου».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ πως «τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέθηκαν επίθεση και είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να μπει μία σειρά στην ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών. Ακούσαμε πυροβολισμούς και ενημερωθήκαμε αρμοδίως από την ασφάλεια που βρίσκεται επιτόπου».

Ιδιαίτερα ανήσυχη για την «τυφλή» επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας αμέσως μετά το περιστατικό στην τηλεόραση του ANT1.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως είναι σοκαρισμένη από την επίθεση, όπως σοκαρισμένοι είναι και όλοι όσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στα γραφεία, «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς μέχρι στιγμής» είπε και συνέχισε «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει», τονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια.

Η κ. Γεννηματά τόνισε στη συνέχεια ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό επανειλημμένα, «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» ανέφερε φανερά ταραγμένη.

«Περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το πολυπόθητο σχέδιο της κυβέρνησης για τα Εξάρχεια», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε,«είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει μπορεί να θρηνήσουμε θύματα.

Είμαι αρκετά σοκαρισμένη και οι ίδιοι αστυνομικοί είναι, επιτέλους πρέπει να λάβουν μέτρα και να επικοινωνήσουν μαζί μας.»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.