Μοιράζει υποσχέσεις ο Τσίπρας: Φοβάται πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποιες υποσχέσεις μοιράζει ο τσίπρας και ποιοι οι φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ γα πρόωρες εκλογές;

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως να διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της 4ετίας, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά οι κινήσεις και η παροχολογία που ήδη εξαγγέλλεται δείχνουν ότι καλού κακού ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές περί το τέλος του φετινού καλοκαιριού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να πλήξει τις ευαίσθητες «χορδές» του εκλογικού σώματος με σχετικές πρωτοβουλίες του κ. Γαβρόγλου (ανήγγειλε την αύξηση του αριθμού των εισακτέων για φέτος κατά 4.000!) και του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όμως, δεν αρκείται σε αυτές τις «κλασικές» προεκλογικές παροχές.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου εξήγγειλε ήδη ότι τον Αύγουστο (κοντά στην πιθανολογούμενη ημερομηνία εκλογών…) θα αυξηθεί με νομοθετική ρύθμιση ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Όχι, βέβαια, στο επίπεδο των προεκλογικών υποσχέσεων του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ, τα 750 ευρώ, αλλά να ξεπεράσει τα 380 ευρώ που βρίσκεται σήμερα.

Την σκυτάλη των εξαγγελιών προεκλογικών παροχών παρέδωσε στην κ. Αχτσιόγλου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι «κλείδωσε» η μονιμοποίηση 8.000 έκτακτων συμβασιούχων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπάρχει, φυσικά, και ανώτερο επίπεδο παροχολογίας, που αφορά σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού! Την ώρα που οι δανειστές, οι οποίοι προβλέπουν ότι η 4η αξιολόγηση δεν προφταίνει να κλείσει, μιλάνε ανοικτά για το πιθανότατο ενδεχόμενο το αφορολόγητο να ισχύσει όχι από 1/1/2020, αλλά από τον προσεχή Ιανουάριο, από τον ΣΥΡΙΖΑ διοχετεύονται προθέσεις της κυβέρνησης, οι (συμφωνημένες με το τρίτο μνημόνιο) νέες περικοπές των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, να μην ισχύσουν και να μετατεθούν σε «εύθετο χρόνο». Αφού θα έχουν γίνει εκλογές, στις οποίες όσοι «τσίμπησαν» τσίμπησαν.

Διαβάστε τι αποφασίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.