Είδηση βόμβα: Δείτε για ποιο θέμα ετοιμάζει δημοψήφισμα ο Τσίπρας μετά το Πάσχα

Για ποιο θέμα ετοιμάζει δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας;

Στο προσκήνιο επανέρχεται το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για μετατροπή της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης σε «εργαλείο» σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλαίσιο των προτεινόμενων αλλαγών θα τεθεί πρώτα στην κρίση των πολιτών, με τη συμμετοχή τους στις κάλπες, σε ένα δημοψήφισμα το προσεχές φθινόπωρο, και ακολούθως θα πάρει τον δρόμο για το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διόλου τυχαίο είναι πως, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα, η εκδήλωση της επίμαχης πρωτοβουλίας για προσφυγή σε δημοψήφισμα προσδιορίζεται χρονικά αμέσως μετά την τυπική ολοκλήρωση του μνημονιακού Προγράμματος, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνώντες επιχειρούν να αναδείξουν σε ιστορικό ορόσημο με τον γνωστό ισχυρισμό περί τερματισμού της επιτροπείας της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος είναι να συνδεθεί η πανηγυρική «έξοδος από τα Μνημόνια», την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει ως δικό του επίτευγμα, ασκώντας μομφή εναντίον του παλαιού πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τον τόπο σε χρεοκοπία, με την ανάγκη «θεσμικής αναγέννησης» της χώρας.

Κάτι που θα επιτευχθεί με τομές στο Σύνταγμα, που θα σηματοδοτήσουν μια «νέα κανονικότητα» με τη «σφραγίδα» της κοινωνίας.

Διαβάστε το πιο απίθανο ρουσφέτι που ζήτησε ψηφοφόρος από πολιτικό της ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.