Ισραήλ κατά Παλαιστίνης: Πνίγηκαν στο αίμα. Εν ψυχρώ δολοφονίες παιδιών [σκληρές φωτο, video]

Γιατί το Ισραήλ στράφηκε ενάντια στη Παλαιστίνη, πόσοι είναι οι έως τώρα νεκροί στη Λωρίζα της Γάζας;

Σκηνές χάους για ακόμη μια φορά στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές δυνάμεις να πυροβολούν στο ψαχνό και να δολοφονούν Παλαιστίνιους διαδηλωτές – Βομβαρδισμοί και από ισραηλινά μαχητικά – Έκκληση των Παλαιστινίων για διεθνή επέμβαση – Κάλεσμα… ειρήνης στους Παλαιστινίους από τον Τραμπ, ο οποίος όμως υπόσχεται «αιώνια πίστη» στο Ισραήλ – Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί το Ισραήλ η Διεθνής Αμνηστία – Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι από την Παλαιστίνη έχουν πέσει από το πρωί νεκροί από ισραηλινά πυρά στα σύνορα της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, στις πλέον πολύνεκρες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, ανήμερα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα σημειώνει ότι μεταξύ των νεκρών της Δευτέρας είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών, ενώ κάνει λόγο για 2410 τραυματίες από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων.

Η Χαμάς ηγείται της λεγόμενης «Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή», εδώ και εβδομάδες, ζητώντας την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη που κατέλαβε εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ, μετά τους πολέμους του 1948 και του 1967.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τα άτομα από την Παλαιστίνη να μην πλησιάσουν τον φράχτη ασφαλείας της κοινής συνοριακής γραμμής.

Η ισραηλινή πλευρά προχώρησε στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων στο μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και των συνόρων της Δυτικής Όχθης. Και αυτό γιατί αύριο, 15 Μαΐου, αναμένεται κλιμάκωση των διαδηλώσεων, καθώς πρόκειται για την ημέρα Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων – ενέργεια που προκλήθηκε από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ισραήλ το 1948.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία σε κάποια απόσταση από τα σύνορα και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράχτη ασφαλείας των συνόρων για να διαδηλώσουν, όπου και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από τον ισραηλινό στρατό.

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Σάκη Ρουβά και την σχέση του με τη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.