Διαφορετική δημοσκόπηση Prorata: Εγκεφαλικό για ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ΔΝΤ, Δημόσιο. Ανατροπή

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση Prorata;

Υπέρ τη φυγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα τάσσεται το 57% των Ελλήνων, ενώ μόλις το 29% επιθυμεί την παραμονή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Prorata, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό όσων επιθυμούν την έξοδο του ΔΝΤ αυξάνεται στο 63%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ περιορίζεται στο 42%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του δημοσίου, το 34% στη δημοσκόπηση Prorata πιστεύει ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων, ενώ αντίθετα, το 23% πιστεύει ότι αμφότεροι θα ενδώσουν και θα προχωρήσουν σε απολύσεις από τον δημόσιο τομέα.

Σχετικά με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το 43% συμφωνεί με την προκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος θα στοχεύει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ το 33% εκφράζει την αντίθετη άποψη.

Για τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, το 74% στη δημοσκόπηση Prorata θεωρεί ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα θα αυξήσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στη δημοσκόπηση Prorata εκτιμά ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι εκ νέου ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.