ΚΙ.ΝΑΛ, ραγδαίες εξελίξεις: Διάλυση προ των πυλών. Ποιοι και γιατί φεύγουν, κατάρρευση Γεννηματά

Ποιοι φεύγουν από το Κίνημα Αλλαγής, ποιος ο λόγος και τι σκέφτεται η Φώφη Γεννηματά;

Σε αντίθεση με τη ΝΔ που τάσσεται εξαρχής κατά της απόφασης, στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής επικρατεί σε γενικές γραμμές μια πιο θετική στάση.

Στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εμφανίζονται να μη συμφωνούν.

Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ διάκεινται πιο θετικά στη συμφωνία, εντούτοις στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. – όχι μόνο αυτά που προέρχονται από τη Μακεδονία – δεν επιθυμούν καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η όποια απόφαση ληφθεί και οι διεργασίες που θα προηγηθούν αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα για τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης του ΠΑΣΟΚ εντός του Κινήματος Αλλαγής, ιδίως από την περιφέρεια, φαίνεται να τηρεί σκληρή στάση επί του θέματος και η επίτευξη συνοχής αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος της Φώφης Γεννηματά, η οποία θα αποπειραθεί να πείσει όσους είναι αρνητικοί πως οφείλουν να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Οι εξελίξεις φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες, με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Θανάση Θεοχαρόπουλο να είναι ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, κάτι που φαίνεται να ταράζει απόλυτα τη Φώφη Γεννηματά καθώς το Κίνημα Αλλαγής θα είναι υπό κατάρρευση.

Διαβάστε ποιοι δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι κατεβαίνουν στις εκλογές με ΚΙΝΑΛ-ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.