Μύκονος, beach bars: Ποιες οι διάσημες επιχειρήσεις με τζίρους εκατομμυρίων. Ποσά που ζαλίζουν [φωτο]

Ποια είναι τα διάσημα beach bars στη Μύκονο με τζίρους εκατομμυρίων;

Τους τεράστιους τζίρους που κάνουν οι πιο διάσημες επιχειρήσεις της Μυκόνου αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” σε αναλυτικό ρεπορτάζ με στοιχεία. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις εισπράξεις της περσινής χρονιάς στα μεγάλα beach bars στην Ψαρού, την Παράγκα, τη Φτελιά και τον Πάνορμο.

Η εφημερίδα σημειώνει πως τα δύο τελευταία χρόνια χάρη και στους εντατικούς ελέγχους στα beach bars της Μυκόνου, οι μεγάλες επιχειρήσεις ακολουθούν το γράμμα του νόμου, κάτι που αποτυπώνεται στο τελικό «Ζ» των ταμειακών μηχανών.

Ενδεικτικά αναφέρεται στον τζίρο της περσινής συναυλίας του Αντώνη Ρέμου και του Ερος Ραματσότι στο «Nammos», ο οποίος ήταν 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα του ∆ημοσίου από την είσπραξη του ΦΠΑ έφτασαν τις 385.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το περσινό ρεπορτάζ την ημέρα της συναυλίας, τα κλιμάκια είχαν στρατοπεδεύσει από νωρίς στο Nammos στη Μύκονο και είχαν πιάσει θέσεις δίπλα στις ταμειακές ελέγχοντας εξονυχιστικά το τι έφευγε και τι χτύπαγαν οι τσεκαδόροι.

Ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το κέρδος σε μία μόλις μέρα, είναι αυτό του Scorpios στην Παράγκα. Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, το «Ζ» της κεντρικής ταμειακής μηχανής του φέρεται να έγραψε 670.000 ευρώ. Εκείνο δε το βράδυ κατέρρευσε το σύστημα με αποτέλεσμα να πληρωθούν και πολλά σε μετρητά.

Scorpios:

Στο «Scorpios» ένας Σαουδάραβας δεν δίστασε μάλιστα να προσφέρει πουρμπουάρ €40.000 ενώ ο λογαριασμός του ήταν σχεδόν στα μισά, στα €25.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία ∆ημοσίων Εσόδων στα τέλη του 2017 έδωσε στις οικονομικές υπηρεσίες του ∆ήμου Μυκόνου σημαντικά οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους τζίρους τους.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το beach bar «Nammos» στην Ψαρού μαζί με το εστιατόριο «Hakkasan» στη Χώρα εμφάνισαν πέρυσι τζίρο 24 εκατ. ευρώ. Το «Scorpios» στην παραλία της Παράγκας έκλεισε με τζίρο 13 εκατ. ευρώ.

Το «SantAnna», επίσης στην Ψαρρού, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τα μέσα Ιουλίου, κατάφερε έως το τέλος της σεζόν να κλείσει με τζίρο περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Στα 4 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο τζίρος του beach bar-εστιατορίου «Alemagou» στην παραλία της Φτελιάς. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μόνο πέντε μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται το νησί της Μυκόνου κατάφεραν όλες μαζί να φτάσουν σε τζίρο τα 45 εκατ. ευρώ. Στα 12 εκατ. υπολογίζονται τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από την είσπραξη ΦΠΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.