Πανελλήνιες 2018 Ανάπτυξη Εφαρμογών: Απαντήσεις, εκτιμήσεις, θέματα μέτριας δυσκολίας

Ποιες είναι οι απαντήσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις Πανελλήνιες 2018;

Διαβάστε τις απαντήσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις Πανελλήνιες 2018.

Με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2018, για τους υποψηφίους των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για Πανελλήνιες 2018 διαγωνίζονται στην Ιστορία για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Φυσική η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σημειώνεται ότι η Φυσική Κατεύθυνσης συνδέεται με δύο κρίσιμα Επιστημονικά Πεδία και την πρόσβαση σε Πολυτεχνεία και Ιατρικές. Ωστόσο, για τις Ιατρικές σχολές, η Φυσική αποτελεί το τρίτο μάθημα από πλευράς βαρύτητας, με πρώτο τη Βιολογία, με την οποία θα τελειώσουν οι Πανελλήνιες φέτος και δεύτερο τη Χημεία. Στα Πολυτεχνείο, πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας είναι τα Μαθηματικά και δεύτερο η Φυσική.

Όπως είναι λογικό, οι 104.040 υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στις σχολές της επιθυμίας τους.

Άλλωστε, προηγήθηκε η εξέταση την Δευτέρα σε επίσης δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα Αρχαία για τους υποψηφίους Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά για εκείνους των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση σε Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές.

Τα θέματα του φετινού διαγωνίσματος κρίνονται στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας με τα περσινά. Ο μαθητής ο οποίος έχει το θεωρητικό υπόβαθρο θα υπερβεί σχετικά εύκολα τη βάση. Δεν υπήρξε ωστόσο ικανοποιητική κλιμάκωση της δυσκολίας, με αποτέλεσμα το θέμα Γ να είναι πιο απαιτητικό από το θέμα Δ. Το διάγραμμα του ερωτήματος Β2 κρίνεται πρωτότυπο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Στο θέμα Δ ήταν προαπαιτούμενες οι γνώσεις υποπρογραμμάτων. Τέλος, οι εκφωνήσεις των θεμάτων Γ και Δ απαιτούσαν προσεκτική ανάγνωση και ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να κατανοηθούν τα ζητούμενα.

Διαβάστε τα θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογής για Πανελλήνιες 2018.

Διαβάστε τις απαντήσεις Ανάπτυξης Εφαρμογών για Πανελλήνιες 2018 εδώ (Φροντιστήρια Πουκαμισάς).

Διαβάστε τα θέματα-απαντήσεις Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης για Πανελλήνιες 2018.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.