Πανηγυρίζει ο Τσίπρας: Οχτώ βουλευτές προσχωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είναι, από ποια κόμματα

Ποιοι βουλευτές προσχωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούν τους πανηγυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα σχέδια εκτροπής και αποστασίας αποτελεί η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ με την προσχώρηση βουλευτών από το χώρο των Aνεξαρτήτων και από κόμματα της Κεντροαριστεράς. Τα ονόματα που ακούγεται ότι είναι ένα βήμα πριν την προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά των Δανέλλη, Θεοχαρόπουλου κ.α. από το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να πανηγυρίζει.

Στο Μαξίμου είναι βέβαιοι ότι οι πιέσεις προς τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα συνεχιστούν τόσο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας η οποία τους υπόσχεται επανεκλογή μέσα από τη συμμετοχή στους συνδυασμούς της όσο και από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Γι’ αυτό επιταχύνονται οι προσπάθειες προκειμένου να ενισχυθεί η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τουλάχιστον πέντε βουλευτές χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν και τους οκτώ προκειμένου να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στο κρίσιμο διάστημα μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Το Μαξίμου και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλάνε πλέον ευθέως για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω αποστασίας βουλευτών. Συνδέουν μάλιστα τα σχέδια εκτροπής με τις καταιγιστικές εξελίξεις σε επίπεδο Δικαιοσύνης για μια σειρά υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος στις οποίες εμπλέκονται κορυφαίοι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης οργανώνοντας αποστασία επιδιώκουν να ακυρώσουν τις δρομολογούμενες εξελίξεις των μεγάλων υποθέσεων με κυρίαρχη αυτή που αφορά στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται πίσω από το σχέδιο εκτροπής αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει για το λαό και τη χώρα ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στο κρίσιμο διάστημα μετά το τέλος των μνημονίων όταν θα δίνεται η μάχη για την επιστροφή στις αγορές.

Η ανεξαρτοποίηση του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη πυροδότησε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στο Μαξίμου και την Πειραιώς. Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι επεξεργάζεται σχέδιο αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους, αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που βιάζεται εξ’ άλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη Δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού, καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Απαντώντας στην κυβερνητική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για πανικό των ενοίκων του Μαξίμου που καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Πειραιώς αποφεύγουν να τοποθετηθούν στις καταγγελίες της κυβέρνησης για μεθοδευμένο σχέδιο εκτροπής και αποστασίας το οποίο στηρίζεται από ΝΔ και επιχειρηματικά συμφέροντα. Το σίγουρο είναι ότι η σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα πάρει μετωπικό χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και νέα ανεξαρτοποίηση βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Η χώρα ζει ξανά την εποχή του ’65 και των Ιουλιανών. Γιατί μπορεί η ιστορία να επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά σε κάθε περίπτωση οι εκτροπές προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στο λαό και τη χώρα.

Δείτε τι έκανε η Μπέτυ Μπαζιάνα την ώρα που μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας και δεν το πρόσεξε κανείς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.