Πυρκαγιές σε Κινέτα, Πεντέλη: Στην φωτιά η Αθήνα. Πρώτη προσαγωγή, ποιος ο ύποπτος [φωτο, video]

Χαμός με τις φωτιές σε Κινέτα και Πεντέλη. Δείτε βίντεο με την προσαγωγή σύλληψη υπόπτου στην Κινέτα.

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Εχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές από το μεσημέρι στα Γεράνεια όρη , στην Κινέτα Αττικής, στον Αποκόρωνα στα Χανιά και στην Καλλιτεχνούπολη, στην Πεντέλη.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στην Αττική καθώς έχουμε σε εξέλιξη τρεις μεγάλες πυρκαγιές: Μία στην Κινέτα (όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχουν καεί δεκάδες σπίτια), μία στους Αγίους Θεοδώρους κοντά σταδιυλιστήρια και μία στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης, όπου επίσης μαίνεται ανεξέλεγκτη έχουν καεί σπίτια ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς, στο βόρειο τμήμα του και οι παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης «όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στην Αττική είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους». Και στον Αποκόρωνα Χανίων η φωτιά «γλείφει» τις αυλές των σπιτιών του χωριού Βρύσες.

Τόσκας: Η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχολιάζοντας την φωτιά που ξέσπασε στην Κινέτα.

Ο κ. Τόσκας, άφησε να εννοηθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά, μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού, κάτι ωστόσο που θα διερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία βρίσκεται ήδη στην περιοχή για την έναρξη των ερευνών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Μια προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στην Κινέτα

Στην προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στον οικισμό Πανόραμα στην Κινέτα προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthostv.gr και το βίντεο που μεταδίδει.

Δείτε το βίντεο με τη σύλληψη – προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στην Κινέτα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 50 άνδρες της Πυροσβεστικής. Από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.