Τραγικές οι εξελίξεις γύρω από την κατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, τι συμβαίνει

Τι συμβαίνει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Τραγικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον οποίον πολλά μπορεί να πει κανείς, ουδείς όμως μπορούσε να αμφισβητήσει την μόρφωση του και την ευφυΐα του.

Μετά την ανακοίνωση που έβγαλε για τον Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν ευλογες ανησυχίες τόσο για την μόρφωση του όσο και για την νοητική του κατάσταση.

Είπε λοιπόν συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την επιλογή της Ιθάκης ως τόπου των ανακοινώσεων για το τέλος του μνημονίου: «Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας».

Δηλαδή ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι η Ιθάκη, και κατ´ επέκταση η Οδύσσεια και τα Ομηρικά Έπη ανήκουν στην σφαίρα του μύθου!

Δηλαδή ο κύριος Βενιζέλος δεν έχει ενημερωθεί ότι εδώ και 100 και πλέον έτη, τόσο ο Ερρίκος Σλήμαν όσο και ο Βίλελμ Ντέρπφελντ, έχουν αποδείξει την ιστορικότητα των ομηρικών περιγραφών, του Τρωικού πολέμου, των ιστορικών προσώπων που αναφέρονται στον όμηρο, την Τροια, την Ιθάκη, βγάζοντας τα από την σφαίρα του μύθου.

Ναι, αυτό το τέρας μορφώσεως, ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν γνωρίζει ότι τα ομηρικά έπη αποτελούν ιστορία και όχι μυθολογία!

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε τα περί μόρφωσης του κύριου Βενιζέλου αποτελούν αστικό μύθο, είτε ισχύει το ρητό: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Σε κάθε περίπτωση, ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λευκάδος που επέλεξες να σε σκεπάζει, Μεγάλε φιλέλληνα Βίλελμ Ντέρπφελντ. Ευτυχώς εκεί που είσαι δεν ακούς οντότητες τύπου Βενιζέλου για να τρέξουν τα κόκκαλα σου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.