Έξαλλοι στη ΝΔ με Μητσοτάκη: Ποιοι ζητάνε την παραίτηση της Σπυράκη, αποκαλύφθηκε ότι…

Ποιοι είναι έξαλλοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητάνε την παραίτηση της Μαρίας Σπυράκη στη Νέα Δημοκρατία;

Έξαλλοι είναι οι Νεοδημοκράτες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ περί μυστικών επαφών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η θλιβερή παρέα του παριστάνουν τους “Μακεδονομάχους” μόνο και μόνο για τις ψήφους, πραγματοποιούν μυστικές επαφές με την πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ.

Πλέον αποκαλύπτεται η δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο βρώμικος ρόλος του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θέλει μεν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά τρέμει μήπως και χάσει ένα μεγάλο κομμάτι από την εκλογική της βάση και έτσι αναγκάζεται να κοροϊδεύει χωρίς ντροπή τους ψηφοφόρους της ΝΔ για να χαϊδεύει τα αυτιά της ακροδεξιάς σέχτας που κάνει κουμάντο στο κόμμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ, η Μαρία Σπυράκη, περιγράφεται ως η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποίησε τη μυστική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις Βρυξέλλες.

Στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, αποκαλύπτονται έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας, γίνεται αναφορά σε δυο συναντήσεις του Ζάεφ με την Μαρία Σπυράκη, ως «απεσταλμένης» του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως γράφουν οι Γερμανοί, η μια εξ’ αυτών «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ο Μάικλ Μάρτενς σε ανταπόκρισή του από τα Σκόπια, η οποία έχει τίτλο «Μυστικά έγγραφα από τη “Μακεδόνια”» και μεσότιτλους «Με το φόβο της Ρωσίας στην πλάτη», «Αυστηρά εμπιστευτικά έγγραφα αποδεικνύουν πώς Ελλάδα και “Μακεδονία” προσπαθούσαν επί μήνες να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά για το ονοματολογικό. Ο φόβος για ρωσικές παρεμβάσεις έπαιξε ρόλο».

Την ίδια στιγμή έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Εξοργισμένοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας αδυνατούν να πιστέψουν το μέγεθος της κοροϊδίας από την πλευρά της ηγεσίας των ψευτομακεδονομάχων, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος ζητούν στο παρασκήνιο την παραίτηση της Μαρίας Σπυράκη για να καταλαγιάσει η καταιγίδα που έχει ξεσπάσει μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Σύσκεψη στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου 2018:

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότιο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας.

Αυτό του είπε και ο Τσίπρας, ενημερώνει ο κ. Ζάεφ: «Ο Τσίπρας δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο». Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους γείτονες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά.

Όπως δηλώνει ο Ζάεφ, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

Πέντε μήνες αργότερα, στις 19 Μάϊου, ακολουθεί μία ακόμα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜακεδονίας. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «ο Ζόραν Ζάεφ παρατηρεί ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη Μαρία Σπυράκη, την έμπιστη του Μητσοτάκη. Του μετέφερε χαιρετίσματα από τον Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.