Δημοσκόπηση Prorata: Μέγιστη ξεφτίλα για ΝΔ, κλαίει ο Μητσοτάκης

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Prorata;

Οι κυβερνήσεις των οικονομικών σκανδάλων στη μεταπολίτευση έχουν ονοματεπώνυμο, λέει η πλειονότητα των ερωτηθέντων, σύμφωνα με την έρευνα ΣΦΥΓΜΟΣ της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται εκείνες του Κώστα Σημίτη και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το 46% (έναντι του 39%) πιστεύει ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα προχωρούσε στην «ανίχνευση της υπόθεσης Παπαντωνίου». Το 15% λέει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις σε μερικά από τα ερωτήματα έχουν ως εξής:

– θα προχωρούσε στη διερεύνηση της υπόθεσης Παπαντωνίου μια κυβέρνηση ΝΔ; 46% όχι, 39% ναι

– τα οικονομικά σκάνδαλα ταυτίζονται με συγκεκριμένες κυβερνήσεις; 67% ναι, 30% όχι

– με ποιες; 45% Κων. Καραμανλή, 82% Α. Παπανδρέου, 67% Κων. Μητσοτάκη, 97% Κ. Σημίτη, 71% Κώστα Καραμανλή, 83% Γ. Παπανδρέου, 81% Α. Σαμαρά, 47% Α. Τσίπρα

– συμφωνείτε με την απευθείας εκλογή ΠτΔ από το λαό, όταν δεν είναι εφικτή από τη Βουλή; 78% ναι, 18% όχι

– ποιος είναι πιο έντιμος; 28% Τσίπρας, 25% Μητσοτάκης.

Τα στοιχεία της έρευνας:

ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56) Ποσοτική έρευνα με προσωπική συνέντευξη και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, από 26 ερευνητές και 2 επόπτες, σε γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Σύνολο επικράτειας. ΔΕΙΓΜΑ: 1.000 ερωτηματολόγια, στρωματοποιημένη δειγματοληψία με αναλογική αντιπροσώπευση αστικών και αγροτικών περιοχών, σταθμισμένα με την από κοινού κατανομή φύλου ηλικία.ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΑΘΟΥΣ: Μέγιστο +/- 3,1% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 9-12 Νοεμβρίου 2018.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.