Πανικόβλητος Μητσοτάκης: Ποια στελέχη της ΝΔ απειλεί με διαγραφή… μετά τις εκλογές

Ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απειλεί με διαγραφή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Με διαγραφή, αλλά… μετά τις εκλογές, απειλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσα γαλάζια στελέχη κατέλθουν στης δημοτικές εκλογές κόντρα στον υποψήφιο που στηρίζει και επίσημα η Νέα Δημοκρατία.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη… διαγωγή που θα επιδείξουν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και στις εκλογές, ιδίως αυτές του β’ γύρου.

Πιο συγκεκριμένα το μήνυμα που έχει σταλεί από την Πειραιώς προς όλους τους… ενδιαφερόμενους είναι: Πρώτον, θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες και την ηθική της παράταξης. Που σημαίνει ότι οφείλουν να αποφύγουν «επιθέσεις» και «πισώπλατα χτυπήματα» σε βάρος των υποψηφίων που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερον, στον β’ γύρο πρέπει να συνταχθούν και να στηρίξουν ανοιχτά τους υποψηφίους της παράταξης, όποιος και αν είναι απέναντί τους.

Μιλώντας στο Συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης» από την πλευρά των ανταρτών. Αμέσως μετά τις εκλογές στην Πειραιώς θα κάνουν τον απολογισμό, όπου θα επιβληθούν καταστατικά μέτρα (ήτοι θα διαγραφούν από τη Νέα Δημοκρατία) σε όσους δεν τηρήσουν τις παραπάνω δύο προϋποθέσεις.

Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποτρέψει έναν εμφύλιο σε επίπεδο δήμων, που σε περίπτωση τριπλών εκλογών μπορεί να αποβεί επιζήμιος και στις εθνικές εκλογές. Παράλληλα θέλει να διασφαλίσει ότι στον β’ γύρο, όπου και θα κριθούν όλα, θα επικρατήσει ομοψυχία και η παράταξη θα πάει στη μάχη σε πλήρη συσπείρωση.

Το φαινόμενο των ανταρτών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκτείνεται σε ολόκληρη την επικράτεια και στην Πειραιώς μελετούν μέτρα και κινήσεις προκειμένου στην πορεία προς τις εκλογές να κλείσουν τα περισσότερα μέτωπα.

Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούν να κάμψουν τις φιλοδοξίες ορισμένων εξ αυτών και για τον σκοπό αυτό τους υπόσχονται να τους… αξιοποιήσουν μόλις η παράταξη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι θέσεις που θα ανοίξουν θα είναι δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ούτως ώστε να βολευτούν αρκετά στελέχη.

Την ίδια στιγμή στην Πειραιώς πορεύονται με τη… βεβαιότητα (προσδοκία) ότι προϊόντος του χρόνου το φαινόμενο των ανταρτών θα υποχωρήσει. Αφενός διότι λόγω της πόλωσης θα ενισχυθούν οι υποψήφιοι που στηρίζουν ευθέως ή εμμέσως τα κόμματα και αφετέρου διότι δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν ισχυρά ψηφοδέλτια, που θα τους δίνουν προοπτική για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές.

Διαβάστε γιατί ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ακυρώνοντας όλα τα ραντεβού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.