Μεσσαρά, Γεροπόταμος: Ποια η τραγική ιστορία, πού βρέθηκε το αμάξι, πόσοι νεκροί μέσα. Θρήνος [φωτο]

Πού βρέθηκε το αυτοκίνητο της οικογένειας που όπως όλα δείχνουν πνίγηκε στον Γεροπόταμο ενώ κατευθυνόταν προς Μεσσαρά;

Η οικογένεια που επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά του Γεροποτάμου τη νύχτα του Σαββάτου και εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, είχε δεχθεί προ ετών ένα ισχυρό πλήγμα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, πριν από λίγα χρόνια είχε χαθεί ο πατέρας της οικογένειας, πατέρας των δύο κοριτσιών και σύζυγος της μιας επιβάτιδας, από ανακοπή, κατά τη διάρκεια οικογενειακής γιορτής.

Ο άτυχος άνδρας διατηρούσε φούρνο και εκείνο το βράδυ θέλησε να γιορτάσει τη συνταξιοδότησή του, στήνοντας ένα γλέντι, στο σπίτι της οικογένειας στις Αρχάνες.

Παρούσες ήταν οι τρεις κόρες του, δυο εκ των οποίων επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο, η σύζυγός του Μαρία, η οποία επέβαινε επίσης στο αυτοκίνητο, συγγενείς και φίλοι.

Οπως αναφέρει το cretapost, εκείνη την ημέρα ο άτυχος άνδρας φρόντιζε τη ψησταριά και, σε ανύποπτο χρόνο, καθώς έβγαινε στην αυλή να πάρει λίγα λεμόνια κατέρρευσε, έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Ο πατέρας και σύζυγος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε λίγα λεπτά, μετατρέποντας τη γιορτή σε θρήνο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κόρη του, Ροδούλα (οδηγός του οχήματος) παντρεύτηκε με τον 29χρονο Κώστα Γιαννακάκη από τον Αγιο Νικόλαο (επίσης επέβαινε στο όχημα), με τον οποίο απέκτησαν και ένα παιδί, ένα κοριτσάκι έξι μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια, η Ροδούλα με τον σύζυγό της Κώστα Γιαννακάκη, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της, επέστρεφαν από γλέντι γάμου σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και οι 4 νεκροί. Εντοπίστηκε στο ποτάμι, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που έσκαβαν οι Αρχές. Δύο φορές τηλεφώνησαν στις Αρχές για να ζητήσουν βοήθεια – Τι ανέφεραν στις κλήσεις. Η άγνωστη τραγωδία που είχε χτυπήσει τη μία οικογένεια πριν από χρόνια.

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι 4 αγνοούμενοι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οπότε και το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Κρήτη, μέσα εντοπίστηκαν δύο σοροί. Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, βρέθηκε στο ποτάμι, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που έσκαβαν οι Αρχές, και είναι καλυμμένο με νερό, λάσπη και καλαμιές.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, Νίκος Λαγουδάκης, που βρίσκεται στο σημείο, είπε στο newsit.gr: «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν και πόσα άτομα βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς είναι σχεδόν θαμμένο μέσα στη λάσπη. Θα έχουμε την ακριβή εικόνα σε περίπου μία ώρα από τώρα, όταν θα ολοκληρωθεί η ανάσυρση του οχήματος.»

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μία 30χρονη, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της. Η τετραμελής οικογένεια επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση, όταν το όχημά της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Τόσο η 30χρονη, όσο και ο 29χρονος είχαν απευθύνει δραματική έκκληση για τη διάσωσή τους, αφού κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν.

Το αυτοκίνητο των αγνοουμένων

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους.

Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.

Και ενώ οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση, στις Αρχάνες οι κάτοικοι παρακολουθούσαν “μουδιασμένοι” τις εξελίξεις, αναμένοντας μια καλή είδηση.

Το χωριό που ζούσε η 58χρονη αγνοούμενη με τη μικρότερη κόρη της, επίσης αγνοούμενη, μόνο καλά λόγια έχει να πει για την οικογένεια, ελπίζοντας να υπάρξει μια καλή εξέλιξη για τα τέσσερα άτομα.

Η οικογενειακή γιορτή που έγινε τραγωδία

Στη γειτονιά της οικογένειας, η αγωνία είναι βουβή. Όπως λένε οι γείτονες, πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον πατέρα και σύζυγο από ανακοπή, στη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος διατηρούσε φούρνο, γιόρταζε τη συνταξιοδότησή του, στήνοντας γλέντι στο σπίτι της οικογένειας στις Αρχάνες με τις 3 κόρες του, οι δύο εκ των οποίων αγνοούνται, συγγενείς και φίλους.

Ο ίδιος φρόντιζε την ψησταριά που είχε στηθεί για τα απαραίτητα εδέσματα του εορταστικού τραπεζιού και όταν βγήκε στην αυλή για να πάρει λεμόνια υπέστη ανακοπή και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά, μετατρέποντας το γλέντι και τη χαρά σε θρήνο και οδύνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.