Καταπέλτης ο εισαγγελέας για Folli Follie: “Οι αδερφοί Κουτσολιουτσου είναι ύποπτοι και για…”

Ποια η απόφαση του εισαγγελέα για τους αδερφούς Κουτσολιουτσου;

Ως ιδρυτής εγκληματικής οργάνωσης κινδυνεύει να κατηγορηθεί ο ιδρυτής της Folli Follie.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, αλλά και ο γιος του Γιώργος (Τζώρτζης) με ακόμα δύο πρόσωπα, κλήθηκαν από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο δεύτερο σκέλος της έρευνας για τη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας που -σύμφωνα με τους εισαγγελείς- οδήγησε στην οικονομική κατάρρευσή της και την εξαπάτηση των επενδυτών της, ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie δίνουν εξηγήσεις μεθαύριο, Δευτέρα, για 4 κακουργηματικές πράξεις.

Σε βάρος τους προέκυψαν -κατά την εισαγγελική κρίση- ενδείξεις ότι έδρασαν ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που, με πλαστογραφίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δημιούργησαν μετοχές-«φούσκες», χειραγωγώντας την αγορά και οδηγώντας στο οικονομικό «κραχ» την άλλοτε κραταιά εταιρεία και σε αδιέξοδο χιλιάδες μικρομετόχους της.

Συνολικά, 13 πρόσωπα κλήθηκαν ως ύποπτα για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον αρμόδιο επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, ανάμεσα τους και η πρώην αντιπρόεδρος της Folli Follie Αικατερίνη (Καίτη) Κουτσολιούτσου.

Αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 11 εμπλεκομένων είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.