Δημοσκόπηση Metron Analysis: Θρίλερ πια οι Εκλογές 2019. Τι αλλάζει, ποια 5 κόμματα τρώνε τα νύχια τους

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis; Ποια 5 κόμματα αγωνιούν πια ψήφο-ψήφο;

Γιατί ζούνε ένα θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25, Βελόπουλος, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis;

Σταθερά μεγάλη η διαφορά και ισχυρή παράσταση νίκης καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, όμως οριακά ποσοστά για Χρυσή Αυγή, Βελόπουλο και MέΡΑ25.

Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ (38,5% έναντι 29,5% αντιστοίχως), όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», παρότι διανύουμε την πιο υποτονική προεκλογική περίοδο των τελευταίων ετών.

Από τις 26 Μαΐου, που διεξήχθησαν οι ευρωεκλογές, μέχρι και σήμερα, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, αντί για τους συνήθεις προεκλογικούς διαξιφισμούς, οι πολίτες παρακολουθούν μια μακρόσυρτη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της εξουσίας.

Η έκβαση της αναμέτρησης έχει προεξοφληθεί από την πλειονότητα των ψηφοφόρων, όπως πιστοποιούν η ισχυρή παράσταση νίκης, με το 82% να πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα – μόλις το 7% πιστεύει στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ –, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία για την επόμενη μέρα.

Δημοσκόπηση Metron Analysis Εκλογές 2019 Εκτίμηση ψήφου

ΝΔ 38,5%

ΣΥΡΙΖΑ 29,5%

ΚΙΝΑΛ 8%

ΚΚΕ 5,2%

Χρυσή Αυγή 3,5%

Ελληνική Λύση 2,8%

Ένωση Κεντρώων 2,5%

ΜεΡΑ25 2,5%

Οικολόγοι 1,7%

Δημιουργία Ξανά 1,5%

Ανταρσύα 1,1%

Πλεύση Ελευθερίας 1%

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.