Πόλεμος Ελλάδα-Τουρκία: Γιατί πραγματικά συγκαλούν έντρομοι ΚΥΣΕΑ. Τούρκος “Πορθητής”, μετακίνηση στρατευμάτων;

Γιατί πραγματικά συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ ο Τσίπρας έντρομος; Ποια η αλήθεια για μετακίνηση στρατευμάτων και πόλεμο στο Αιγαίο Ελλάδας – Τουρκίας;

Η κρίσιμη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ που ξεκίνησε στις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ως θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ σήμερα, έρχεται μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ήδη ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τα απανωτά και αυστηρά προειδοποιητικά μηνύματα τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την ΕΕ.

Αντιθέτως, η Τουρκία όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά ξεσπά με οργή εναντίον όποιου εκφράζει αλληλεγγύη στην Κύπρο για τις γεωτρήσεις. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «ατζαμή».

Μετακινούν στρατευματα – Πόλεμος στο Αιγαίο;

Τις προηγούμενες 48 ώρες, και για ακόμη μια φορά, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη «είδησης» όπου μία ιστοσελίδα κήρυξε τον …πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Μέσω εικόνων που έδειχναν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των Πεζοναυτών και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, και την φόρτωσή τους σε αρματαγωγό του στόλουτου Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέρθηκε πως αυτά τα μέσα και γενικά ο Στρατός πηγαίνουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις των νησιών, διότι -με λίγα λόγια- πάμε σε …ΠΟΛΕΜΟ με την κατοχική δύναμη.

Ως αποδεικτικό, έμφαση δόθηκε στην ύπαρξη ιερωμένου που τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε τις δυνάμεις, μια συνηθισμένη διαδικασία σε μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις μονάδων… Ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν και στρατιωτικοί ιερείς, βαθμοφόροι.

Η είδηση αυτή μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, από ανάρτηση σε ανάρτηση και το πιο τραγικό είναι πως υποτίθεται γνώστες των στρατιωτικών θεμάτων το αναπαρήγαγαν χωρίς να φροντίσουν να μάθουν που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα.

Διάψευση του υπ. Αμυνας για μετακίνηση στρατευμάτων

Το υπουργείο Αμυνας διέψευσε δημοσιεύματα για έκτακτη μετακίνηση ελληνικών στρατευμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. «Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Πρόσφατα δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», επισημαίνει ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019» η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019», διευκρινίζει το υπουργείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.