Μητσοτάκης – ΝΔ: Μπάζει από παντού το σκάφος. “Μηχανή του χρόνου”

Γιατί μπάζει από παντού το κυβερνητικό σκάφος του Μητσοτάκη;

«Πλοίον και σκάφος κότερον ακούοντος εις Νέαν Δημοκρατίαν» -για να παραφράσουμε τον στίχο του θρυλικού Μποστ– αναχώρησε μόλις από το λιμάνι, ακολουθώντας την κυβερνητική του ρότα. Οι «επιβάτες» του εισήλθαν δωρεάν. Αρκεί να κρατούσαν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με προμετωπίδα και τίτλο «Να φύγει με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μέχρι την αναχώρηση, οι «καπεταναίοι», οι «ύπαρχοι», ακόμα και οι «λοστρόμοι», ευσταλείς και υπέρκομψοι στα νεοφιλελεύθερα κοστούμια τους, διαφήμιζαν ένα ταξίδι προς τον Παράδεισο.

Βεβαίως, κάτω από τα κοστούμια και τις ευγένειες μπορούσε ο κάθε νουνεχής και «υποψιασμένος» να διακρίνει τους αρχιερείς της διαπλοκής και της διαφθοράς, τους ασύδοτους κερδοσκόπους, τους φοροφυγάδες, τους κάθε λογής υπόδικους. Ακόμα και παιδεραστές διέθετε το πλήρωμα.

Όμως οι εκπλήξεις δεν άργησαν να αποκαλυφθούν στους ανύποπτους και εύπιστους «επιβάτες». Γιατί μόλις άρχισαν να εξερευνούν το πολυτελές σκάφος, ανακάλυψαν παντού «μαύρες τρύπες».

«Μαύρες τρύπες» που απειλούν να καταπιούν, όχι μόνο τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, αλλά και τις ίδιες τις αξίες και τον πολιτισμό τους.

Ο τύποις καπετάνιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -γιατί άλλοι κάνουν «κουμάντο»-, δεν διστάζει να αποκαλύψει τη «μαύρη τρύπα», που θα αφανίσει τις συντάξεις και τους μισθούς τους, την περίθαλψή τους, την εκπαίδευσή τους.

Και δίπλα σ’ αυτή χαίνει η έτερη «μαύρη οπή», που θα καταπιεί τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις συλλογικές τους συμβάσεις, τις κοινωνικές τους παροχές.

Όσο για τους πρόσφυγες, ακόμα και τους ανήλικους, αυτοί οδηγούνται στο «βαθύ μπουντρούμι» της καταστολής.

Σε ειδική «κατηγορία» όμως ανήκουν και οι γυναίκες, που αποκτούν υπόσταση μόνο ως νοικοκυρές, ενώ η τεκνοποίησή τους επιτρέπεται έως τα τριάντα…

Βεβαίως, υπάρχουν και κάποια «αντίδωρα» προς τους αφελείς επιβάτες. Οι περίφημες φοροελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, που ωφελούν όμως κατά κράτος τους μεγαλοϊδιοκτήτες.

Όσο για τα υπόλοιπα «αντίδωρα» των φοροελαφρύνσεων, οι επιβάτες θα χρειαστεί να περιμένουν για μετά το 2021, αφού πρώτα φυσήξει ο «θυελλώδης άνεμος» του 4% του ΑΕΠ…

Ακόμα υπάρχουν όμως οι «μαύρες τρύπες» στις οποίες κινδυνεύουν να πέσουν μέσα τα ίδια τα «αφεντικά»: ο διαψευσθείς μύθος της διαπραγμάτευσης για το πλεόνασμα του 3,5%, ο άλλος μύθος της αύξησης των φορολογικών εσόδων (που δημιουργεί αυτόματα τη «μαύρη τρύπα» της μείωσης του αφορολογήτου) και, βέβαια, ο πλήρης εξευτελισμός των πατριδοκάπηλων «μακεδονομάχων».

Παρ’ όλα αυτά, ουδείς δικαιούνται να ανησυχεί, να αμφιβάλλει, να αντιστέκεται. Στο κυβερνοπλοίο, άλλωστε, θα επιβληθεί ο σιδηρούς κανόνας του νόμου και της τάξεως, που θα λύσει κάθε πρόβλημα…

Κι όμως, προβάλλουν ήδη, ευδιάκριτα, τα «βράχια», που θα τα πλησιάζει το κυβερνοπλοίο κατά τον Νοέμβριο. Εκεί που δεν θα κλείνουν οι προϋπολογισμοί και θα αρχίσουν οι ανθρωποθυσίες.

Εν ανάγκη, ορισμένοι επιβάτες, μαζί με τις ενοχλητικές κοινωνικές αποσκευές τους, θα πεταχτούν στη νεοφιλελεύθερη θάλασσα. Όπως επιτάσσει, άλλωστε, ο νόμος της «φυσικής ανισότητας» και της εξόντωσης των αδυνάμων.

Ο Μητσοτάκης και η «Μηχανή του χρόνου»
Φαίνεται όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί και τη «Μηχανή του χρόνου», αφού κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τον αναχρονισμό του και να τον ακολουθήσει.

Εάν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαβάσει ολόκληρο το κλασικό έργο του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς, τότε θα έχει διαπιστώσει ότι στο μακρινό μέλλον η ανθρώπινη κοινωνία είναι χωρισμένη σε δύο είδη: στους χθόνιους εγκληματίες Μόρλοκ, που κατέχουν τα «μέσα παραγωγής» και εξοντώνουν συστηματικά το γένος των Ελών, οι οποίοι είναι αδύναμοι, αθώοι και ανυπεράσπιστοι.

Δεν χρειάζεται να διευκρινίσουμε με ποιους ταυτίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε ποιο μέλλον οραματίζεται και για εμάς.

ΥΓ.: Ο στίχος του Μποστ ανήκει στην πολιτική μεταφορά του τραγικού ναυαγίου «Δήλος» πλησίον του Πόρου στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το πολιτικό ναυάγιο αναφέρεται στο κυβερνητικό σκάφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που βυθίζεται λόγω σκανδάλων, ατασθαλιών, ακόμα και σύμπραξης με συνεργάτες των Γερμανών (Τάκης Μακρής).

Και, βεβαίως, είναι αυτό που νομίζετε: με παρόμοιο, «εκσυγχρονισμένο» πλοίο, με παρόμοιο «εμπόρευμα» έβαλε πλώρη και η σημερινή κυβέρνηση. Προβλέπουμε ότι το τέλος της θα είναι κι αυτό παρόμοιο…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.