Τσίπρας: Με ποιο χαϊδεμένο πολιτικό παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου βρέθηκε. Κρυφά ραντεβού

Με ποιο χαϊδεμένο πολιτικό παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου βρέθηκε σε σπίτι εκδότη ο Αλέξης Τσίπρας;

Πού βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Κ. Λαλιώτης; Το τρομερό παιδί του «ιστορικού ΠΑΣΟΚ» διατηρεί πάντοτε ένα γραφείο στην Χαρ. Τρικούπη όπου πραγματοποιεί τις επίσημες επαφές και συναντήσεις του, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις δέκα την εβδομάδα.

Ο κ. Λαλιώτης καταναλώνει το μεγαλύτερο, όμως, μέρος του χρόνου του σε παρασκηνιακές επαφές και συνομιλίες, που γίνονται σε άλλο γραφείο, αρκετά κοντά στην Χαρ. Τρικούπη, μακριά από τα μάτια των αδιάκριτων.

Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι τον τελευταίο καιρό ο πρώην ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ που αποκεφαλίστηκε μέσα σε δέκα λεπτά από τον Κώστα Σημίτη, χωρίς να ανοίξει μύτη, έχει πυκνώσει τις επαφές του με τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις εκλογές έχουν συναντηθεί δύο φορές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στα Βόρεια Προάστια, στο οικογενειακό σπίτι εκδότη, που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και συνεργάζεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ασφαλώς και δεν συμφωνούν σε όλα! Ίσα-ίσα διαφωνούν σε αρκετά.

Αλλά εκείνο στο οποίο συγκλίνουν είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατηρήσουν την οργανωτική τους αυτοτέλεια, αλλά να διαμορφώσουν παράλληλα πολιτικές διαδρομές, που θα τους επιτρέπουν να συναντηθούν και να συνεργαστούν πολιτικά στο μέλλον.

Ο Κ. Λαλιώτης από την πλευρά του χρησιμοποιεί αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, τα οποία έσπευσαν να συνεργαστούν πολιτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη αυτά έχουν κόψει τις γέφυρες πίσω τους και σκοπεύουν να κάνουν πολιτική καριέρα δίπλα στον Κυριάκο και στο κόμμα που κυβερνάει σήμερα.

Το χαϊδεμένο πολιτικό παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου πιστεύει ότι η όποια προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ θα οδηγήσει το κόμμα αυτό σε δραματική συρρίκνωση και, το πιθανότερο, σε πλήρη εξαφάνιση.

Από τη δική του πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει και ξεπερνάει το σοκ που του προκάλεσε η πολιτική του ήττα και – ενθαρρυμένος από το ποσοστό του 31,6% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – μεθοδεύει μια μελλοντική συνεργασία των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς με κεντρικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ και με βασικό πολιτικό ιστό την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι μια τέτοια προοπτική δεν θα είναι εύκολη παρόλο που οι σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης φαίνεται να την υποστηρίζουν θερμά.

Ωστόσο, Τσίπρας και Λαλιώτης πιστεύουν ότι ο χρόνος δουλεύει προς την κατεύθυνση αυτή και ότι, απλώς, χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις προσώπων που θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για να επιταχυνθούν τα γεγονότα και οι εξελίξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.