“Τσίπρας, σπουδές Βουλγαρία, μεταγραφή”: Ποιος το έγραψε, ποια η αλήθεια. Έξαλλος

Ποια η αλήθεια για τις φερόμενες σπουδές Τσίπρα στη Βουλγαρία και τη μεταγραφή – μετεγγραφή που φέρεται να πήρε;

Εδώ και καιρό, πολλά περιθωρικά blogs και sites διακινούν τη φήμη οτι ο Τσίπρας έκανε σπουδές στη Βουλγαρία και πήρε μεταγραφή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, από όπου και αποφοίτησε.

Οι πληροφορίες για σπουδές, μεταγραφή απο Βουλγαρία έφτασαν και στα αυτιά του Τσίπρα και ο ίδιος τις έφερε έξαλλος μέσα στη Βουλή.

Έτσι ο Τσίπρας εμφανίστηκε πολύ θυμωμένος στη συζήτηση στη Βουλή για την κατάργηση του ασύλου εξαιτίας των φημών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι δεν μπήκε με εξετάσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά πήρε μετεγγραφή από σπουδές στη Βουλγαρία.

«Αν κάνετε μια έρευνα στο google, θα δείτε ότι αυτές οι αθλιότητες διακινούνται», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε στην ομιλία του ότι η όλη υπόθεση της κατάργησης του ασύλου είναι μια προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου.

«Άκουσα κάτι από τα έδρανα της ΝΔ. Να αναπαράγεται μια αθλιότητα από τα έδρανα της ΝΔ. Μια αθλιότητα στο ιντερνετ που λέει ότι πήρα μεταγραφή από την Βουλγαρία. Είχα την τιμή να περάσω στο ΕΜΠ και να πάρω πτυχίο. Το ΕΜΠ είναι 7ο στην διεθνή κατάταξη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είχα την τιμή με Πανελλαδικές Εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή και χαρακτήρισε fake news το ότι πήρε μετεγγραφή από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «εσείς, κ. Μητσοτάκη, δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Η σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο», είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τι είπε ο Τσίπρας για σπουδές, Βουλγαρία, μεταγραφή:

Τσίπρας σπουδές βιογραφικό

Η αλήθεια είναι οτι ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Ιουλίου του 1974. Η μητέρα του κατάγεται από την Ελευθερούπολη της Καβάλας και ο πατέρας του από το Αθαμάνιο της Άρτας. Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

Πανεπιστημιακές σπουδές Τσίπρα: Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και το 2002 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.

Ο τίτλος της διπλωματικής εργασίας που εκπόνησε για το μεταπτυχιακό του, με επιβλέπουσα την καθηγήτρια Ντίνα Βαϊου ήταν: «Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και η έντασή τους στην Ε.Ε και στην Ελλάδα. Εστίαση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος».

Διαβάστε ποια η πραγματική σχέση της οικογένειας Τσίπρα με τη Χούντα που έχει συζητηθεί πολύ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.