Εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινά 10ήμερο φθινοπωρινών, τι αλλάζει. Όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε ξεκινά το 10ήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων 2019;

Πλησιάζουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019, οι οποίες αρχίζουν την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και η διάρκειά τους θα είναι 10 ημερών, έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το enikonomia.gr, εκείνη την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Όπως έχει επισημάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δίνει μια σειρά οδηγιών.

Συγκεκριμένα:

– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

– Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.