Οργή Μητσοτάκη για Γεωργιάδη: Γιατί θέλει να τον διώξει. Ρουκέτες από συνεργάτες, “φοβάται…”

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να διώξει τον Γεωργιάδη;

Βαρύ… το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, μετά την πρωτοφανή του δήλωση για ενδεχόμενο χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kontranews.gr, Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη δεν έκρυψαν την οργή του πρωθυπουργού για τη χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση – η οποία πυροδότησε δριμύτατες αντιδράσεις και στη συνέχεια ανασκευάστηκε από τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη – προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τορπίλισε το κλίμα συναίνεσης που προσπαθεί να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των αποδήμων.

Μάλιστα, όπως σχολίαζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού μεταφέροντας τη δυσαρέσκειά του, η επίμαχη δήλωση μονοπώλησε την επικαιρότητα, με αποτέλεσμα να «σκεπάσει» επικοινωνιακά την απόφαση Μητσοτάκη για το τριετές «πάγωμα» του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου για το πρόσωπο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχε ήδη επιβαρυνθεί από τις δηλώσεις του στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο του οποίου ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «μπορεί εταιρίες όπως η Novartis να δίνουν λεφτά σε πολιτικούς και γιατρούς, αλλά σώζουν και ζωές».

Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη η «αφωνία» του πρωθυπουργού εδώ και περίπου μία εβδομάδα (παρά την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα για απαντήσεις από την πλευρά Μητσοτάκη για την εν λόγω δήλωση), αφήνοντας επί της ουσίας μόνο του τον Άδωνι Γεωργιάδη «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Ωστόσο, μετά τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ως υπόλογου για τις δηλώσεις Γεωργιάδη. «Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι.

Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του. Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί», τόνισαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης.

Πάντως, ορισμένοι από τους καλά γνωρίζοντες το «γαλάζιο» παρασκήνιο, με αφορμή και την πρωτοφανή δήλωση Γεωργιάδη, βλέπουν μια υπόγεια σύγκρουση στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, για τον τρόπο διαχείρισης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.