Έτοιμος για Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Βενιζέλος; Πώς φιλοτεχνεί το προφίλ του [video]

Πώς φιλοτεχνεί το προφίλ του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Αφού ανέλυσε τον “νέου τύπου πατριωτισμό” που απαιτείται να φέρει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο σύμφωνα με τη Βάλια Πετούρη “υπεραρκετός” για τη θέση του ΠτΔ Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε ευκαιρία καλεσμένος στην εκπομπή “Επτά” στην ΕΡΤ να αρχίσει ήδη να “χτίζει” το προφίλ του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι εκτιμά ότι μπορεί να βρεθεί λύση “η οποία είναι κοντά στην παράδοσή μας που είναι μία παράδοση αναλογικών εκλογικών συστημάτων, με ενίσχυση σε έδρες του πρώτου κόμματος από ένα σημείο και μετά. Διότι είναι άλλο πράγμα το πρώτο κόμμα να κινείται στο επίπεδο του 20%, και άλλο το πρώτο κόμμα να κινείται στο επίπεδο του 40%”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι πιστεύει “ότι υπάρχουν περιθώρια μίας συναίνεσης και μίας συμφωνίας στα θέματα αυτά, ανεξαρτήτως της αναθεώρησης του Συντάγματος.

[..]Πρέπει να σκεπτόμαστε και μακροπρόθεσμα, δηλαδή δεν πρέπει να σκεπτόμαστε με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουλίου του 2019, πρέπει να σκεπτόμαστε με τη μνήμη προηγούμενων αναμετρήσεων, αλλά και με την πιθανολόγηση του τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές και στις μεθεπόμενες, μετά από κάποια χρόνια”.

Ουσιαστικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να εγκαταλείπει την παλιά σκληρή ρητορική εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον σε ό,τι δεν έχει να κάνει με το αφήγημά του περί “σκεωρίας” στην υπόθεση Novartis) και να επιχειρεί να εξωραΐσει τις διαφορές του με την αριστερά.

Στο πνεύμα αυτό φαίνεται να “πετάει το τυρί” στο ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερο ορίζοντα το θέμα της συναίνεσης για τον εκλογικό νόμο, θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να είναι πρόεδρος και με κυβέρνηση ΝΔ και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού δηλώνει έμμεσα ότι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον μπορεί στο μέλλον (“τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές και τις μεθεπόμενες”) να χρειαστεί την κυβερνησιμότητα που “διευκολύνει” η ενίσχυση του πρώτου κόμματος που έδωσε ο εκλογικός νόμος στις τελευταίες εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και την οποία η ΝΔ θέλει να διατηρήσει στο νέο εκλογικό νόμο που θέλει να φέρει για να καταργήσει την απλή αναλογική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.