Κακοκαιρία Γηρυόνης: Αλαλούμ στα σχολεία, διαφωνία Δήμων-Περιφέρειας. Μέχρι τι ώρα κλειστά τελικά

Γιατί επικράτησε αλαλούμ με τα κλειστά σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας Γηρυόνης;

Κλειστά θα παραμείνουν τις πρώτες ώρες τα σχολεία λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Γηρυόνης.

Αλαλούμ προκλήθηκε το πρωι σε αρκετούς Δήμους, καθώς οι αποφάσεις των Δημάρχων έκαναν λόγο για κανονική λειτουργία των σχολείων.

Ενδεικτικά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρουπολης ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά την ανακοίνωση της Περιφέρειας για τον Γηρυόνη:

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, οι διευθυντές των σχολείων ανέμεναν μέχρι τις 8 για να λάβουν διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο και τελικά συμμορφώθηκαν με τις εξαγγελίες της Περιφέρειας.

Τελικά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά από από απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Οπως ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ προέχει η ασφάλεια των παιδιών.

Την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ζητήσει από τους δήμους να ανοίξουν στις 10:00 το πρωί τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Γιώργος Πατούλης, ενώ η Πολιτική Προστασία συνιστά να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέχρι τις 10:00 το πρωί.

H ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την κακοκαιρία Γηρυόνης

«Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί.

Φυσικά το Twitter δεν άφησε το αλαλούμ με το Γηρυόνη ασχολίαστο:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.