Γιατί αποχώρησε ο Τσίπρας στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου. Αιχμηρό [φωτο]

March commemorating the 1973 Polytechnic students uprising against the military junta, in Athens, on November 17, 2018. Greece is commemorating 46 years since a violent crackdown of a student uprising against the military junta with a demonstration heading towards the US Embassy in Athens. / Πορεία για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα, στις 17 Νοεμβρίου 2019.

Γιατί αποχώρησε ο Τσίπρας στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου;

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέντρισε τα βλέμματα εχθές καθώς αποφάσισε να κατέβει στο πεζοδρόμιο και πάλι και να συμμετάσχει στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Φορώντας το δερμάτινο τζάκετ του, ο κ. Τσίπρας εντάχθηκε στο μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και αγκαζέ με τους υπόλοιπους ξεκίνησε την πορεία, έχοντας μαζί τους Πάνο Σκουρλέτη, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Θοδωρή Δρίτσα και άλλους. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης, Νίκος Τόσκας, Στέλιος Παππάς, Θάνος Μωραΐτης κ.α..

Την εντύπωση όμως «έκλεψε» η ξαφνική και μη αναμενόμενη αποχώρηση του περίπου στα μισά της πορείας, στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στη «Μεγάλη Βρετάνια» όπου και αποχώρησε από το μπλοκ και έφυγε από τη πορεία.

Πιθανόν πάντως η αποχώρηση του κ. Τσίπρα να έγινε από προνοητικότητα, αφού γενικά το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και τόσο αποδεκτό από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Μάλιστα, όταν το μπλοκ έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, υπήρξαν γιουχαΐσματα σε βουλευτές του κόμματος, ενώ κάποιοι πέταξαν εναντίον τους και αντικείμενα.

Το αιχμηρό σχόλιο της ΝΔ αφορούσε όχι μόνο στη συμμετοχή, αλλά κυρώις στην αποχώρηση του κ. Τσίπρα, με την Πειραιώς να χαρακτηρίζει «τουρίστα»: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε.

Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» ήταν το σχόλιο πηγών της ΝΔ με αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν αναλόγως: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο.

Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγαλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας, μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.