Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ακονίζουν μαχαίρια Σαμαρικοί, Καραμανλικοί, Ντόρα. Μητσοτάκης με πρόσωπο έκπληξη

Ποιους υποψήφιους για την Προεδρία Δημοκρατίας προωθούν τα λόμπι; Ισχυρές πιέσεις και απειλές από τους βαρόνους δέχεται ο Κυριάκος.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα πανίσχυρα λόμπι των Καραμανλικών και των Σαμαρικών βουλευτών πιέζουν ασφυκτικά το Μαξίμου να αποτραπεί ενδεχόμενη μη πολιτική επιλογή για το αξίωμα του ανώτατου πολιτικού παράγοντα.

Η πανίσχυρη ομάδα των Καραμανλικών στηρίζει ανοιχτά τον Προκόπη Παυλόπουλο προβάλλοντας το ακλόνητο επιχείρημα ότι είναι η καταλληλότερη επιλογή σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Όπως είπε στην Κontra News πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον Κ. Καραμανλή ο μόνος που είναι σε θέση να γνωρίζει επισταμένα το Διεθνές Δίκαιο και να αναλάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του η σκληρή ομάδα των Σαμαρικών απαιτεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά.

Τα επιχειρήματα που προβάλλει είναι:

Πρώτον: Έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός και γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη διπλωματία και την ασφάλεια.

Δεύτερον: Είναι αυτός που στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναρριχηθεί στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτον: Το γεγονός ότι δεν τον τοποθέτησε Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει πικρία και αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί.

Στο παιχνίδι της Προεδρίας παίζει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος όμως δεν έχει ερείσματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και γι΄ αυτό αυτοπροτείνεται ως κατάλληλος και με το επιχείρημα ότι διετέλεσε Επίτροπος και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Ερντογάν.

Όπως έγκαιρα είχε αποκαλύψει η «Κontra news» παιχνίδι για την Προεδρία Δημοκρατίας παίζει και η Μαρία Δαμανάκη.

Η υποψηφιότητά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να διευρύνει το κόμμα του προς το κέντρο.

Η Μαρία Δαμανάκη δεν έχει στήριξη βουλευτών αλλά διαθέτει ένα ισχυρό σύμμαχο.

Πρόκειται για τη Μαρέβα Μητσοτάκη η οποία σε ιδιωτικές συζητήσεις ισχυρίζεται ότι η Δαμανάκη διαθέτει όλα τα προσόντα για να είναι υποψήφια Πρόεδρος.

Σε προγενέστερο χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να προτείνει για Πρόεδρο πρόσωπο που δεν έχει πολιτική διαδρομή.

Στην κατεύθυνση αυτή ακούστηκε το όνομα ενός διοικητή ιδρύματος και κάποιων άλλων τεχνοκρατών.

Με την πορεία όμως που πήραν τα ελληνοτουρκικά είναι δύσκολο να επιβάλλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μια απρόσωπη υποψηφιότητα.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορούσε να προκαλέσει ανταρσία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.