Αποκάλυψη: Καταιγίδα για πολύ γνωστό -νεαρό- επιχειρηματία. Σχέση με πολιτικούς

Τι αποκαλύπτει το emea για πολύ γνωστό νεαρό επιχειρηματία που φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο;

Η πώληση πακέτου μετοχών έβαλε τον γνωστό επιχειρηματία εκ νέου στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών.

Πολύ γνωστός και προβεβλημένος – παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του για τα επιχειρηματικά δεδομένα – πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ομίλου εταιρειών φοβάται ότι έρχεται καταιγίδα αποκαλύψεων εις βάρος του και έχει βάλει γνωστούς και φίλους σε υψηλές θέσεις να τον βοηθήσουν να βγει από την δύσκολη θέση.

Δυστυχώς, δυο πρώην …φίλοι του είναι εκτός κυβέρνησης πλέον αφού ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ένας πρώην συνεργάτης του στα πρώτα του βήματα, δεν θέλει να τον βλέπει εδώ και μια δεκαετία ούτε σε φωτογραφία.

Βλέπετε πριν από μερικά χρόνια είχε διαρρεύσει – από πρώην στελέχη – της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πως είχε ανακαλυφθεί μια υπόθεση φοροδιαφυγής εις βάρος του ύψους 35 εκατομμύρια ευρώ!

Ο νεαρός επιχειρηματίας μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από μια «ηχηρή» πώληση πακέτου μετοχών, μαζί με τον πρώτο εκ των «κολλητών» του πριν από ένα χρόνο
Και σε μια τουλάχιστον εκ των εταιρειών του είχε… ξεχάσει να ενημερώσει τους πρώην συνεταίρους και συνεργάτες του για κάτι εκατομμύρια, που είχαν βρεθεί υπό την κατοχή του.

Όμως, με πρόφαση την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν είχαν δοθεί στην δημοσιότητα, όπως θα συνέβαινε με οποιοδήποτε άλλο μικρομεσαίο επιχειρηματία ή απλό Έλληνα πολίτη.

Οι «κακές γλώσσες» λένε πως τότε είχε δοθεί εντολή να πέσει… σκοτάδι επειδή ο συγκεκριμένος νεαρός επιχειρηματίες είχε – ως και τον Ιανουάριο του 2019 – πολύ στενές, επαγγελματικές και φιλικές, σχέσεις με το εκλεκτό γιό γνωστού επιχειρηματία, που μεγαλούργησε τις ημέρες της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα σχεδόν αδελφικές σχέσεις με τον γιό οικογένειας που εμπλέκεται την τελευταία 20ετία στον χώρο του στοιχήματος εντός και εκτός Ελλάδας και τροφοδοτούσε με άφθονη διαφήμιση μια «ντουζίνα» διαφημιστικές εταιρείες και εμμέσως δεκάδες ιστοσελίδες και αρκετές εφημερίδες.

Σε μια περίπτωση μάλιστα οι εταιρείες του πρώην «κολλητού» του είχαν βρεθεί στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς έρευνας οικονομικού εγκλήματος στην ελληνική ιστορία, όπου είχε επιβληθεί πρόστιμο-μαμούθ από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ύψους 186,7 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή.

Λέγεται ότι στην συνέχεια οι έρευνες προσέκρουσαν σε κινήσεις υπεράκτιων εταιρειών και εξωχώριων τραπεζικών λογαριασμών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τελικό πόρισμα και για την περίοδο 2012-2016.

Όπως μαθαίνει όμως το emea, o νεαρός επιχειρηματίας μπήκε εκ νέου στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από μια «ηχηρή» πώληση πακέτου μετοχών, μαζί με τον πρώτο εκ των «κολλητών» του πριν από ένα χρόνο.

Παρά τη δημοσιότητα της αγοραπωλησίας οι διαδρομές των χρημάτων είχαν πολλές αρκετές απρόβλεπτες… στάσεις και δεν κατέληξαν απευθείας στην Ελλάδα.

Έκτοτε φημολογείται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες από το υπουργείο Οικονομικών διεξάγουν, σε αγαστή συνεργασία με ευρωπαϊκές Αρχές για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και διεθνείς οργανισμούς κατά του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, νέες έρευνες υπό καθεστώς ανωνυμίας και πρόσφατα είχαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα πρώην συνέταιροί του λέγεται πως τον αναζητούν εναγωνίως για να λάβουν εξηγήσεις για τις επενδύσεις τους στις εταιρείες του και κυρίως για τα οικονομικά στοιχεία, με τα οποία τους τροφοδοτούσε την τελευταία δεκαετία.

Άραγε γι’ αυτό εξαφανίστηκε από «προσώπου γης» από τα μέσα Δεκεμβρίου;

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.