Καταστήματα 2 Ιανουαρίου: Ποια θα είναι ανοιχτά. Τι θα κάνουν σούπερ μάρκετ, τράπεζες. Ωράριο

Ποια καταστήματα θα διαφοροποιηθούν και θα ανοίξουν την Πέμπτη 2/1/2020; Τι θα κάνουν σουπερ μάρκετ και τραπεζες, ποιο το ωραριο;

Καταστήματα αλλά και τραπεζικά ιδρύματα είναι κλειστά τόσο την 1η Ιανουαρίου, όσο και την 6η Ιανουαρίου του 2020 Θεοφάνια.

Οσον αφορά τις τράπεζες στις 2 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών

Τετάρτη, Πρωτοχρονιά: Κλειστές
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου του 2020: 8.00 – 14.00
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου του 2020: 8.00 – 14.00
Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου του 2020: Κλειστές
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου του 2020: 8.00 – 14.00

Τα καταστήματα την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 όπως προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, θα παραμείνουν κλειστά, όπου γίνεται απογραφή ενώ από την Παρασκευή επιστρέφουν στην κανονική τους λειτουργία.

Το ίδιο ισχύει και για τα σουπερ μάρκετ στις 2 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Η δεύτερη ημέρα του χρόνου είναι εθιμικά ημέρα αργίας για τους υπαλλήλους των εμπορικών καταστημάτων, καθώς αναπλήρωναν την αργία της τελευταίας Κυριακής του χρόνου που τα καταστήματα μένουν ανοιχτά.

Για το λόγο αυτό, παρότι δεν είναι καθορισμένη αργία, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι προτείνουν να μην λειτουργούν τα καταστήματα.

Αυτό φαίνεται πως τείνει να αλλάξει, καθώς από τη μία τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν τρεις Κυριακές κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου (15, 22 και 29 Δεκεμβρίου), ενώ από την άλλη παύει να θεωρείται αργία η δεύτερη ημέρα του νέου έτους.

Ανοιχτά κάποια πολυκαταστήματα

Συγκεκριμένα, μεγάλα πολυκαταστήματα επιλέγουν να ανοίξουν κανονικά στις 2 Ιανουαρίου, διαφημίζοντας παράλληλα μεγαλύτερες προσφορές προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις από συλλόγους και φορείς εργαζομένων για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου, που έρχεται μετά την απόφαση για εργασία τριών Κυριακών κατά τη διάρκεια του εορταστικού ωραρίου.

Χειμερινές εκπτώσεις

Αντίστροφη μέτρηση και για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου.

Οι φετινές θα αρχίσουν τη Δευτέρα στις 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, 2 χειμερινές και 2 καλοκαιρινές

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.